Prop de 400 persones, la capacitat màxima de la sala de cinema, van ser divendres al vespre els privilegiats espectadors de l'estrena europea del film Bronko, l'òpera prima del polifacètic artista blanenc Isaac Ulam. La première a l'Ocine de Blanes no va poder comptar finalment amb el seu creador, qui va excusar l'assistència per motius personals.

Abans de la seva projecció l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va expressar el desig de poder compartir en el futur amb Isaac Ulam la inauguració de l'exposició Bronko: Les restes del Naufragi amb el making of del film. La mostra, que s'havia d'allotjar a la Casa Saladrigas, s'ha ajornat per a més endavant.

Fins ara, Bronko només s'havia projectat en festivals independents dels Estats Units, on ja ha obtingut diversos reconeixements. Primer va rebre el premi del jurat a l'Arizona Underground Film Festival celebrat a Tucson, i després el premi al Millor Llargmetratge Internacional a la secció oficial del Rivercity Underground Film Festival de Texas.

Arran de la première a Nova York, Ulam ha establert nous contactes i té pendents diverses projeccions en d'altres punts dels Estats Units, com a Los Angeles.

Bronko, que compta amb una banda sonora a càrrec de Paul Fuster, està rodada en diverses localitzacions de Blanes que construeixen una realitat alternativa decrèpita i desdibuixada respecte els racons més emblemàtics del municipi.