Rosalía ha fet el pas definitiu per fer-se un lloc en el panorama musical global en guanyar el Grammy internacional a millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer. El segon projecte discogràfic de l'artista catalana es va imposar així a Bad Bunny, J Balvin, Flor de Toloache; i d'iLe.

En un discurs en què va barrejar el català, el castellà i l'anglès, la cantant va agrair el gramòfon daurat i va mostrar admiració per tots els nominats. «És un honor haver estat a la mateixa categoria que vosaltres, gràcies per haver abraçat el meu projecte», va dir. Un altre espanyol, Alejandro Sanz, es va quedar amb el premi a millor àlbum de pop llatí amb #ElDisco, tot i que no va poder assistir a la cerimònia.

La gran triomfadora de la nit va ser la jove Billie Eilish, que va arrasar en aquesta edició dels Grammy 2020 en guanyar cinc dels sis premis als quals estava nominada, incloent els més importants d'aquesta edició. Així les coses, la jove de 18 anys va guanyar els premis a millor àlbum de pop vocal, millor nova artista, àlbum de l'any -pel seu debut When We All Fall Asleep, Where do we go? - i gravació i cançó de l'any per Bad guy.

El premi a millor àlbum de rock va ser per a Cage the Elephant, i el de música alternativa, per a Vampire Weekend. Per la seva banda, la millor cançó de rock va ser This land, de Gary Clark Jr, distingit també en millor actuació de rock. En l'apartat de metall, es va imposar Tool en millor actuació. No Geography, de Chemical Brothers, és el millor disc d'electrònica; i Venture, d'Anderson Paak, el de R & B.

La cerimònia va estar marcada per la mort de Kobe Bryant, ja que a més va tenir lloc a l'Staples Center, casa de Los Angeles Lakers, el seu equip durant vint anys.