Robert Zemeckis, guanyador de l'Oscar a la millor direcció per Forrest Gump (1994), dirigirà la versió en imatge real que Disney prepara de Pinotxo, el mític clàssic d'animació estrenat el 1940. El cineasta, a més, serà l'encarregat d'escriure el guió juntament amb Chris Weitz ( Rogue One). S'espera que l'inici de producció comenci a finals d'any.

Zemeckis i Weitz crearan un guió completament nou després que Disney descartés un primer esborrany escrit per Simon Farnaby ( Paddington 2). El director de Retorn al futur (1985) és un dels grans mestres de la innovació en efectes visuals a Hollywood, reconegut també pels seusllargmetratges d'animació per captura de moviment com Polar Express (2004), Beowulf (2007) o Cuento de Navidad (2009).

Basada en l'obra literària Les aventures de Pinotxo de Carlo Collodi, Pinotxo va ser el segon llargmetratge d'animació de la factoria Disney després Blancaneu i els set nans (1937). El film original va guanyar dos premis Oscar (a la millor banda sonora i a la millor cançó original) i està considerat un dels millors llargmetratges d'animació de la història del cinema per la revista Time Out.