01 de febrer de 2020
01.02.2020

El diàleg interreligiós protagonitza la Setmana de la Pau a Blanes

Dilluns es va presentar una nova edició del calendari, que recull les festivitats de totes les comunitats, i ahir es va fer una marxa col·lectiva

31.01.2020 | 23:41

El diàleg interreligiós ha estat el protagonista a Blanes durant la Setmana de la Pau. Dilluns es va presentar la segona edició del Calendari Interreligiós del municipi, que recull les 62 dates assenyalades a la vila, i ahir va tenir lloc la tercera Marxa per la Pau, en la qual van participar membres de les diferents comunitats religioses que habiten al municipi.

El Calendari Interreligiós de Blanes recull les celebracions i festivitats de les diferents comunitats religioses a la vila al llarg de l'any, així com les dates assenyalades de festes civils o socials. La presentació, que va servir per inaugurar la Setmana per la Pau, va tenir lloc dilluns al vespre a la sala d'actes Roberto Bolaño de la biblioteca comarcal.

La idea d'editar el Calendari Interreligiós de Blanes va néixer l'any passat de la Taula de Diàleg Interreligiós del municipi, amb l'objectiu de donar a conèixer els dies assenyalats de les comunitats religioses que conviuen a Blanes. En formen part les parròquies de Santa Maria, de la Sagrada Família i de Santa Teresa; les comunitats islàmiques de la Mesquita Rahma i la Mesquita Annour; l'Església Evangèlica de Filadèlfia; el Centre Cristià Feam; la Parròquia Ortodoxa de Santa Cecília Màrtir; l'Assemblea de Dios Koinonia i els Testimonis de Jehovà.

En total, el calendari recull 62 dates assenyalades, la majoria de les quals es concentren al desembre i al gener, així com a l'abril, quan se celebra la Setmana Santa. La intenció de la publicació és fugir dels calendaris més habituals, gregorians o cristians, i oferir una visió més polièdrica.

El calendari ofereix uns coneixements bàsics de les festes i celebracions més emblemàtiques de cada tradició religiosa i del pensament no religiós, amb l'objectiu de promoure l'empatia i el respecte cap a les diferents creences. A més, vol ser una eina per donar a conèixer la pluralitat religiosa i cultural del municipi a tots els seus veïns i veïnes.

D'altra banda, ahir al vespre Blanes va celebrar la tercera Marxa per la Pau, promoguda també per la Taula Interreligiosa i que va reunir els representants de les diferents comunitats religioses. El recorregut va començar a la biblioteca comarcal i va finalitzar davant l'edifici de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook