Els dijous d'aquest mes de febrer l'Ateneu Bar de Banyoles acollirà la segona edició del cicle de converses Cinc Cèntims de creació local que enguany estarà dedicat a quatre artistes plàstics locals. Manel Pigem, Joan de Palau, Lluís Vilà i Lluís Güell són els artistes que protagonitzaran les sessions i que amb la seva obra han representat tant els corrents de la pintura paisatgística més clàssica fins a la creació plàstica més contemporània.

Dels artistes escollits enguany coincideix amb el 75è aniversari del naixement de Lluís Güell i el 10è aniversari de la mort del pintor Lluís Vilà.

El cicle Cinc Cèntims de creació local es planteja com una reivindicació dels autors i creadors locals per donar-los a conèixer més enllà dels experts i es presenta amb un format amè.

El cicle està obert a qualsevol persona que vulgui conèixer el potencial creatiu de Banyoles i comptarà, en cada sessió, amb persones que els van conèixer, tant des del punt de vista professional com personal o familiar.

En futures edicions es planteja dedicar el cicle a altres artistes locals de diferents disciplines com la fotografia, la música, l'escriptura per a infants o la il·lustració.

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles en col·laboració amb el Centre d'Estudis Comarcals del Pla de l'Estany, la Biblioteca Municipal de Banyoles i el Consorci per la Normalització Lingüística.