L'escriptora més llegida de Turquia, Elif Sharak, i la francesa Maylis de Kerangal, guanyadora del premi Médicis i finalista del Goncourt amb Nacimiento de un puente, se sumen a la llista d'autors que participaran en la setena edició del MOT, el festival de literatura que comparteixen Girona i Olot. La cita, que se celebrarà del 26 de març al 4 d'abril, també ha confirmat la participació de Quim Español, Narcís Comadira i Màrius Serra.

Tots ells se sumen a la llista de participants al certamen, que ja compta amb la nord-americana Tracy Chevalier, autora de La noia de la perla; l'escriptor i periodista argentí Rodrigo Fresán; l'artista gironina Alicia Kopf, Premi Documenta 2017 i Llibreter 2016 amb Germà de gel; el pintor i escriptor valencià Manuel Baixauli; l'autor d' Una màquina d'espavilar ocells de nit, Jordi Lara; l'artista i escriptor Perejaume; l'autora australiana d' El museu de l'amor modern, Heather Rose, i Irene Solà, premi Documenta 2017 amb Els dics i premi Anagrama amb Canto jo i la muntanya balla.

Tots els autors confirmats participaran en les converses del MOT 2020, que té com a lema Crear. Un collage que creix amb les paraules i que està comissariat per la historiadora de l'art Glòria Bosch. L'objectiu de la cita d'enguany és reflexionar al voltant dels processos creatius explicats des de la literatura.

L'experiència de l'art i com conformen part de la nova novel·la de Maylis de Kerangal, Un mundo al alcance de la mano, mentre que l'escriptora turca Elif Shafak, que acaba de publicar Mis u ? ltimos 10 minutos y 38 segundos en este extraño mundo, reflexiona sobre la política cultural i social de les darreres dèades a Turquia i, a El arquitecto del universo, posava el focus en Istanbul i l'època en què es van construir les grans mesquites i els bells palaus.

L'escriptor, traductor i pintor Narcís Comadira conversarà amb l'arquitecte i poeta Quim Español. Els dos autors representen dos mons, el de la poesia i el de l'arquitectura, que tenen un procés creatiu amb molts punts en comú.

L'escriptor Màrius Serra, que destaca per unes creacions que giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc, aportarà la seva mirada polièdrica al festival.

A més, prop de 300 alumnes de secundària i batxillerat de Girona i Olot han estat convidats a visitar les seus del MOT 2020 durant un matí per acostar-se a la literatura en primera persona.

L'activitat consistirà en una primera sessió participativa en què s'animarà els joves a reflexionar sobre com els arriba la literatura i com voldrien interactuar-hi. Tot seguit es faran tallers per experimentar el procés de creació literària des de diversos àmbits.