El Bisbat de Girona torna a assumir enguany cinc projectes de Mans Unides per al Tercer Món que sumen un total de 172.487 euros. Demà, 9 de febrer, tindrà lloc la col·lecta que aquesta ONG vinculada a l'Església catòlica celebra cada any per recaptar diners que no només permetin superar la fam als països més necessitats, sinó també ajudar-los a resoldre altres qüestions bàsiques. Per a aquesta edició, s'ha escollit com a lema de campanya «Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu».

Els diferents arxiprestats de la Diòcesi assumiran enguany, una vegada més, cinc projectes de cooperació. El primer consisteix en el reforç de les estructures educatives de primària a la zona rural de Fada N'Gourna, a Burkina Faso. El pressupost és de 38.772 euros i estarà finançat pels arxiprestats de Farners-Montseny, Selva i Ter-Brugent.

Promoció de productes agrícoles

El segon projecte, finançat pels arxiprestats de la Tordera, Maresme i els Àngels-Llémena, consistirà a promocionar la comercialització de productes agrícoles processats a Kobayat (Líban). El cost, en aquest cas, ascendeix a 41.956 euros.

En tercer lloc, els arxiprestats del Montgrí-la Bisbal i Costa Brava Centre finançaran la millora de la seguretat de l'Institut Agrícola de Milvane, a Quilemane (Moçambic). El pressupost necessari serà de 25.000 euros.

Per la seva banda, des dels arxiprestats de l'Alt Fluvià i Banyoles s'encarregaran de finançar una formació especialitzada per a professors d'FP de Nacala, a Anchilo (Moçambic). Els diners necessaris, en aquest cas, són 21.421 euros.

Millora d'un hospital rural

Finalment, el darrer projecte consisteix en una millora del diagnòstic clínic de l'hospital rural de Bededjia (Txad). Per fer-ho possible caldran 45.338 euros que seran finançats pels arxiprestats de Girona-Salt, Alt Empordà Interior i Alt Empordà Marina.