Diana Garrigosa, l'esposa de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, ha mort aquest dilluns a la tarda de forma sobtada als 76 anys.

Llicenciada en econòmiques i professora d'informàtica, Garrigosa va tenir tres fills amb Maragall, i va ser militant del PSC durant bona part de la seva vida. Es va donar de baixa del partit el 2006, poc abans que se sabés que el seu marit no tornaria a ser presidenciable. Dos anys més tard, quan ja se sabia que Maragall estava afectat d'alzheimer, la parella va crear la Fundació Pasqual Maragall dedicada a la lluita contra aquesta malaltia. Garrigosa presidia actualment la institució.

L'any 2010 Garrigosa i Maragall van protagonitzar la pel·lícula 'Bicicleta, cullera, poma' de Carles Bosch, que aprofundia sobre la dolència.

Mostres de dolor

Tan bon punt s'ha difós la notícia han començat a aparèixer les mostres de condol. Una d'elles ha estat la de Carles Puigdemont, que ha expressat tot el seu "afecte al president Maragall i a la seva família". L'expresident de la Generalitat ha afirmat des de l'exili a Brussel·les que ha estat "testimoni del seu immens treball, generós i incansable, en la lluita contra l'alzheimer".

Quim Torra ha expressat a través d'un comunicat la "tristesa" per la mort de Garrigosa.

Miquel Iceta ha lamentat "profundament" la mort de l'expresident de la Generalitat.

La família socialista també s'ha mostrat compungida per la notícia i, per exemple, ha mostrat el seu condol la delegada del govern estatal a Catalunya, Teresa Cunillera, que s'ha pronunciat "colpida" i ha enviat l'"escalf" a familiars i amics.

També ho ha fet, com els dos anteriors via Twitter, la diputada al Congrés per Junts per Catalunya Laura Borràs, que ha qualificat el fet de "trista notícia i ha transmès el condol a la família.

La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha afirmat que Garrigosa era "una gran dona".