14 de febrer de 2020
14.02.2020

La 28a Schubertíada de Vilabertran mostrarà el Beethoven més desconegut

La cançó poètica i el quartet de corda seran els eixos del festival, que tindrà lloc entre el 14 i el 30 d'agost Castelló d'Empúries acollirà dues actuacions

14.02.2020 | 00:14

La Schubertíada va presentar ahir la nova edició del certamen, que posarà el focus en la cançó poètica i el quartet de corda. El festival arriba carregat de debuts amb figures com Florian Boesch, Julia Kleiter i Malyn Byström i tornarà a comptar amb Matthias Goerne, que protagonitzarà un dels dos concerts que orbitaran a l'entorn de l'Any Beethoven. El segon concert singular per homenatjar el compositor alemany donarà a conèixer una faceta poc coneguda del músic: les seves adaptacions de cançons populars europees, un projecte liderat pel pianista Francisco Poyato.

El festival programa un total de 18 concerts, que tindran lloc del 14 al 30 d'agost a Vilabertran i Castelló d'Empúries, que s'estrena com a seu.

Juliane Banse interpretarà a la Schubertíada un nou Viatge d'Hivern en clau femenina acompanyada per una de les personalitats més lligades al festival empordanès com és el pianista Wolfram Rieger. A més, hi haurà el debut a Vilabertran d'un talent escollit, Konstantin Krimmel, que s'acompanyarà per Doriana Tchakarova amb un programa de Schubert, Loewe i Schumann.

Un altre dels liederistes que trepitjaran per primer cop la Canònica serà Florian Boesch, que interpretarà el clàssic La bella molinera. Andrè Schuen torna a Vilabertran després de dos anys convertit ara en una estrella mundial i ho farà acompanyat de Daniel Heide i amb un programa de Schubert i Mahler.

Matthias Goerne s'afegeix a l'homenatge que el festival farà a Beethoven i col·laborarà amb la formació catalana Cosmos Quartet. Junts protagonitzaran una sessió de música de cambra i cançó poètica de Ludwig van Beethoven, de qui, enguany, se celebra el 250è aniversari del naixement.


La clausura del Quartet Casals

El Quartet Casals serà l'encarregat, com és habitual, del concert de cloenda del festival amb un repertori basat amb dos compositors claus del seu repertori, Haydn i Mozart. Tancaran el programa amb el darrer quartet de Mendelssohn. Una de les noves cites d'aquesta edició és la que proposen Anton y Maite, un duo de piano excepcional que servirà per mostrar la riquesa del repertori a quatre mans.

Per primer cop, Castelló d'Empúries serà l'escenari de dos concerts: el 14 d'agost amb el Keybart Ensemble i el 24 d'agost amb l'organista Joan Seguí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook