Segons va informar dissabte al vespre el programa Via lliure de RAC1, la Generalitat de Catalunya està negociant amb la companyia Disney perquè la nova plataforma Disney+, que arriba a Espanya el pròxim 24 de març, inclogui al seu catàleg continguts en català. L'objectiu principal del Departament de Cultura és que l'OTT, que és un servei de retransmissió audiovisual a través d'Internet, incorpori tot el contingut ja doblat o subtitulat en català.

La Direcció General de Política Lingüística sobretot espera que Disney no prescindeixi d'un contingut ja existent. Perquè la companyia ja distribueix pel·lícules en versió catalana al cinema, en DVD o Blu-Ray, així que demanen que també ho faci la seva plataforma digital. Són pel·lícules que han estat doblades per TV3 o per Disney, amb el suport del Govern. Dels films animats de Disney se n'han doblat menys del 50%.

La Generalitat creu que la inclusió del català és important perquè el públic general, específicament l'infantil i el juvenil, utilitza cada vegada més espais digitals com aquests on la presència del català és ara mateix «residual».