Els Amics de la Unesco de Girona, els Serveis Territorials del Departament de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) commemoren amb el cicle «Llengua. Poesia. Llibre» tres dates assenyalades per la Unesco entre els mesos de febrer i abril en què les llengües, especialment les maternes, tenen un paper clau en la cultura i la societat: El Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer), el Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i Sant Jordi, el Dia Mundial del Llibre (23 d'abril).

Per reivindicar el dia de la Llengua Materna, els Amics de la Unesco de Girona ha organitzat aquest dimecres la conferència Per què ens hem de preocupar de les llengües indígenes que impartirà M. Carme Junyent, professora titular de Lingüística General i directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades a la Universitat de Barcelona. La jornada tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de Cultura de Girona.

Pel que fa a la commemoració del Dia Mundial de la Poesia, l'activitat consistirà en la lectura musicalitzada de poesia. L'acte, impulsat per les tres entitats involucrades i per la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco, es realitzarà el 20 de març a les 19 hores a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat.

Així, els participants llegiran en diverses llengües i amb l'acompanyament musical del duet Carles Coll, el poema A hora foscant de Josep Carner, coincidint amb la celebració de l'Any Carner, que commemora el 50è aniversari de la mort del poeta. A la celebració està previst que s'hi afegeixin la Fundació Astrid 21 i l'Aula d'Escriptura de l'Ajuntament de Girona, els alumnes de la qual llegiran creacions pròpies.

Finalment, des del dia de Sant Jordi i fins al 17 de maig, últim dia de l'exposició de Temps de Flors, el CNL de Girona escamparà per diversos punts de la ciutat el cartell de la 7a edició de Girona, mots i flors, la iniciativa que reuneix en diversos cartells l'etimologia d'una flor i un text que la il·lustra.