24 de febrer de 2020
24.02.2020

Mor Katherine Johnson, la «figura oculta» de la NASA

La dona que va fer els càlculs per a la missió de l'«Apollo XI» ha mort als 101 anys

24.02.2020 | 19:32
Mor Katherine Johnson, la «figura oculta» de la NASA

Katherine Johnson, la matemàtica que va calcular les trajectòries que van permetre aterrar als tripulants de l''Apollo XI' després que Neil Armstrong i 'Buzz' Aldrin haguessin trepitjat la Lluna, ha mort aquest dilluns a casa seva als 101 anys.

Johnson, la història de la qual recorda la pel·lícula 'Figuras ocultas', juntament amb la d'altres afroamericanes, que van ser ignorades durant dècades, va viure els seus últims anys entre reconeixements mundials, incloent-hi els de la seva organització i el Govern dels EUA. Obama la va guardonar amb la Medalla de la Llibertat i va ser considerada un exemple per tornar a impulsar el paper de les dones en la ciència i la tecnologia.

Reuters


Aquest dilluns, el director de la  NASA, Jim Bridestine, l'acomiadava amb honors, en un comunicat en el qual l'honrava com «una líder dels dies pioners» i recordava com «va ampliar les fronteres de l'espai i va fer grans avenços que van obrir portes per a dones i persones de color en la universal recerca humana per explorar l'espai».

«La NASA mai oblidarà el seu entusiasme i lideratge, i les metes que no hauríem pogut aconseguir sense ella», aferma la nota, una de les més entusiastes dels últims temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook