El cardenal arquebisbe de València i vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Antonio Cañizares, va assegurar que l'Església espanyola «no negociarà» amb el Govern sobre la classe de Religió sinó que va a «exigirà un dret dels pares». «En aquest moment la classe de Religió la tenen els musulmans, els jueus, totes les confessions cristianes. No hi ha cap privilegi per a l'Església. I no és en virtut dels acords Església-Estat, sinó de la Constitució, que reconeix un dret fonamental. en això no negociarem, sinó a exigir uns drets dels pares», va subratllar Cañizares en una entrevista amb Religió Digital.

Segons la seva opinió, si l'assignatura de Religió deixa de tenir oferta alternativa, el sistema «canvia» perquè «l'ensenyament de la Religió no és considerada com un ensenyament fonamental en el currículum». Si bé, va rebutjar «alternatives ridícules» com la del «parxís, que no es va dur a terme».

Cañizares va demanar un «gran pacte mundial per l'educació» perquè no només es transmetin coneixements als alumnes sinó que se'ls «formi» com a persones. «Un pacte que ens porti a una educació per a la concòrdia, per la memòria de futur que hem de construir entre tots, no una memòria de la qual ens haguem d'avergonyir», va subratllar, tot i que va considerar que el Govern «no demostra» anar per aquest camí.

Sobre la intenció de Govern de fer pagar l'IBI a l'Església, Cañizares no s'hi va oposar sempre que també ho paguin «els sindicats, els partits polítics i les diferents associacions que es dediquen al servei dels altres». «Cap privilegi, però tampoc perdre cap dret», va subratllar. Pel que fa a les immatriculacions, va dir que no el preocupa «en absolut» que es publiqui un llistat perquè «tot s'ha fet d'acord amb la llei».

També va criticar la resposta que es dona als migrants que arriben en situació irregular a Espanya. «Dels que van venir a l' Aquarius, l'única institució que segueix treballant amb ells és de l'Església, la Ciutat de l'Esperança», va assegurar, i va afegir que «no acollir els immigrants no és cristià» davant el discurs de Vox sobre aquest tema.