La Fundació Fita ha organitzat per als pròxims 6 i 7 de març «Les didàctiques de l'art. El llegat de l'Estudi d'Art Fita (1979-1998)», dos dies de jornades formatives i tallers pràctics destinats sobretot a estudiants i docents de Belles Arts, Història de l'Art, Humanitats, Magisteri i Pedagogia. «Volem reflexionar no només sobre el que va representar l'Estudi d'Art Fita sinó també compartir les experiències de gent que va passar per l'Estudi d'Art i que ara es dedica a la docència», explica Ignasi Esteve, artista, exalumne de l'Estudi d'Art, i coordinador de la trobada juntament amb Maria Escatllar, Jordi Armengol i Kim Bover.

Les jornades estan organitzades en el marc de l'exposició Entropia a l'acadèmia. 1979-1998, que recopila dibuixos i exercicis de classe que l'artista gironí Domènec Fita realitzava amb finalitats pedagògiques per als seus alumnes.

Per al primer dia, i després d'una introducció a càrrec dels organitzadors, s'han preparat un seguit de conferències didàctiques, xerrades, col·loquis i una taula rodona impartits pels artistes i docents Ester Baulida, Carme Gifreu i Marc Palau. En canvi, la segona jornada serà molt més pràctica amb quatre tallers oferts pels artistes Clara Oliveras, Dolors Picazo, Zael, Ilich Roimeser i Mariàngels Feliu.