L'artista empordanès Roc Parés presentarà avui, a partir de les 7 de la tarda al Bòlit de Pou Rodó, el projecte resultant de la seva residència artística a La Chambre Blanche del Quebec (Canadà), entre els mesos de setembre i novembre de l'any passat. Segons ha explicat elcentre d'art contemporani gironí en un comunicat, BHDD vol ser una experiència d'art immersiva basada en una instal·lació interactiva que permet als participants viure la seva pròpia decapitació.

Més enllà de la violència de l'enunciat, BHDD és un projecte de recerca experimental que té com a objectiu «investigar la desconstrucció de la subjectivitat virtual i la seva funció mediadora de l'experiència humana en entorns audiovisuals interactius», segons el comunicat.

Roc Parés és artista i investigador en comunicació interactiva. La seva obra es caracteritza per l'experimentació poètica i crítica amb les tecnologies digitals i ha estat presentada i exposada en festivals, centres d'art i museus d'Europa, Amèrica i Àsia. El 2017 va comissariar amb Mery Cuesta la participació catalana a la 57a Exposició d'Art de la Biennal de Venècia amb el projecte La Venezia che non si vede. Unveiling the Unsee, d'Antoni Abad.