El papa Francesc ha instat els sacerdots que tinguin el coratge de sortir i portar fins als malalts l'eucaristia en un moment en què la Conferència Episcopal Italiana (CEI) ha suspès totes les misses, la qual cosa inclou les cerimònies civils i religioses, incloses les cerimònies funeràries en tot el país fins al divendres 3 d'abril.

«Resem al Senyor també pels nostres sacerdots, perquè tinguin el coratge de sortir i anar a veure els malalts, portant la força de la paraula de Déu i l'eucaristia, així com acompanyar els operadors sanitaris, els voluntaris, en aquest treball que estan fent» ha assenyalat el Pontífex.

Francesc va fer aquestes declaracions durant la celebració d'una missa privada a la capella de la seva residència Casa Santa Marta, i que va ser retransmesa en directe ja que cap fidel pot assistir-hi per evitar l'avanç del contagi del coronavirus.

Celebració commemorativa

El Papa va dedicar la celebració tant als malalts com a aquells que els assisteixen, però també a les autoritats que estan treballant perquè hi hagi més contagis. De moment, el coronavirus ha causat 463 morts a Itàlia, país que ja arriba als 8.000 contagiats i que s'ha vist obligat a confinar la població. Dins dels límits del Vaticà, a hores d'ara s'han registrat dos casos.