06 de octubre de 2020
06.10.2020
Diari de Girona

Detingut a Barcelona l'amo de l'antivirus McAfee

John David MacAfee va entrar a la presó de Can Brians a l'espera de ser extradit als Estats Units

06.10.2020 | 12:16
Detingut a Barcelona l'amo de l'antivirus McAfee

El multimilionari nord-americà John David McAfee, amo del famós antivirus McAfee, va ser arrestat el 3 d'octubre a l'Aeroport del Prat i va ingressar en presó provisional, en espera de ser extradit als Estats Units (EUA), que el reclamen per delictes relacionats amb l'evasió d'impostos, han informat fonts policials a Europa Press.

McAfee està a disposició del jutjat central 5 de l'Audiència Nacional després de ser arrestat per una alerta de la Interpol, segons afegeixen les fonts. El Departament de Justícia dels EUA ha assegurat que se l'investiga pels presumptes delictes d'evasió d'impostos i d'omissió internacional de presentació de declaració d'impostos.

Segons el fiscal nord-americà, va obtenir milions en ingressos després de promoure criptomonedes, serveis de consultoria, conferències i venda dels drets de la història de la seva vida per a un documental. Amb aquestes activitats va generar uns ingressos considerables, malgrat que entre el 2014 i 2018 no va declarar impostos.

En cas de ser considerat culpable, s'enfrontaria a una pena màxima de cinc anys de presó per cada càrrec d'evasió d'impostos i d'un any per cada càrrec per no declarar impostos. McAfee també s'enfronta a un període d'alliberament supervisat, restitució i sancions monetàries.

L'acusació no al·lega que durant aquests anys McAfee hagi rebut ingressos o hagi tingut alguna connexió amb l'empresa antivirus que duu el seu nom.

Durant aquests anys, el magnat suposadament va eludir impostos quan va ordenar que els seus ingressos s'abonessin en comptes bancaris i comptes d'intercanvi de criptomonedes a nom dels nominats.

A més, l'acusació formal al·lega que McAfee va provar d'evadir el Servei de Recaptació d'Impostos (IRS, en anglès), la Hisenda dels EUA, a força d'ocultar actius, inclosos béns immobles, un vehicle i un iot, a nom d'altri.

Agents del cos el van identificar a l'aeroport, el van detenir i el van posar a disposició de l'Audiència Nacional per videoconferència des d'un jutjat d'instrucció del Prat de Llobregat, ha explicat la Policia Nacional a Europa Press.

Després de passar a disposició judicial per videoconferència, l'Audiència Nacional va acordar l'ingrés en presó provisional de John McAfee.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook