Jordi Coll i Fernández (Figueres, 1957) es va convertir diumenge passat en nou diaca permament del Bisbat de Girona, amb una cerimònia d'ordenació presidida, com és habitual, pel bisbe, Francesc Pardo, a la Catedral de Girona. Tot i que les mesures de prevenció per intentar frenar l'expansió de la Covid-19 van limitar l'aforament, hi van poder assistir un bon nombre de familiars i amics.

Coll, casat i pare de dues filles, és mestre perjubilat de l'escola La Salle de Figueres. En els darrers anys ha estat ajudant a les parròquies de Fortià, Riumors, Vila-sacra i Vilatenim, i a partir d'ara col·laborarà amb el rector de Roses, a qui se li han encomanat les parròquies de Garriguella, Pau, Rabós, Vilajuïga i Vilamaniscle.

Durant la cerimònia, el bisbe va demanar al recent ordenat que exercís «amb amor i humilitat el ministeri dels diaques», i que guardés «amb consciència pura el misteri de la fe», tot predicant «de paraula i d'obra, segons l'Evangeli i la Tradició de l'Església».

De la mateixa manera, Pardo li va recordar que «aquests compromisos no són un pes que carregues a les teves espatlles, sinó que manifesten una nova manera de viure i de servir l'Església i les persones». El bisbe també va posar de relleu que «el diaca és un escollit i ordenat per a ser servidor de la Paraula de Déu, sembrador de l'evangeli», i va finalitzar l'homilia amb unes paraules d'agraïment: «Jordi, gràcies pel teu compromís. Gràcies en nom de l'Església que fem camí a Girona, gràcies en nom de moltes persones que coneixes i no coneixes, però que servirà amb amor i dedicació».

Molts anys de servei

En una entrevista al programa de ràdio Església Viva, Coll va explicar que s'havia decidit a fer el pas cap al diaconat després d'haver estat durant molts anys fent activitats i assumint compromisos de servei amb l'Església: «Ara estic immers en un altre camí, però en la mateixa línia de seguir servint els altres», va indicar. En aquest sentit, va recordar que, ara fa 30 anys, la seva dona i ell ja havien fundat un grup escolta: «Es tracta d'un pas i d'un compromís rere l'altre», va afegir.

En la mateixa entrevista, Coll va explicar que «servir els altres és quelcom que sempre he fet, i personalment sempre m'hi he sentit bé». «És una manera de ser i de fer. A casa som practicants, i si mirem l'Evangeli, és el que ens va demanar Jesús», va assenyalar el nou diaca.

«Penso que tots els cristians hem d'anar prenent compromisos segons les necessitats que l'Església té en cada moment. Què puc fer jo? Com puc ajudar? Tots estem cridats a col·laborar amb la nostra Església amb el màxim de coses amb què bonament puguem», va concloure.