Les diòcesis de Catalunya porten a terme, cada mes de novembre, la cadena de pregària per les vocacions; de manera que al llarg de les 24 hores dels dies assignats a cada Bisbat hi ha algú pregant, durant una hora, per les vocacions al matrimoni, al sacerdoci i a la vida religiosa. En el cas de la diòcesi de Girona, les dates que lii corresponen seran el dilluns 2 de novembre, el dijous 12 i el diumenge 22. Tothom que s'hi vulgui apuntar ho pot fer posant-se en contacte amb el Bisbat per correu electrònic o per via telefònica.

Per a aquells que hi vulguin participar, hi ha diverses modalitats. Des de la parròquia, es pot oferir la missa dels dies assignats a la diòcesi amb el formulari del missal «per les vocacions» al sacerdoci, fer cada dia de novembre una pregària per les vocacions o celebrar una vetlla relacionada amb aquesta qüestió.

També es poden fer pregàries en família, resar junts un misteri del rosari i oferir-lo per les vocacions, fer una estona de pregària familiar o veure un dels vídeos vocacionals i comentar-lo.