La XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya se celebrarà del 15 al 30 de novembre, amb un cartell de 63 pel·lícules que es podran veure en sales i en línia. En total, hi ha més d'un centenar de projeccions previstes en una quarantena de sales repartides en disset municipis d'arreu de Catalunya. A les comarques gironines, les projeccions es faran a Girona, Blanes, la Vall d'en Bas, Olot i Salt.

Algunes de les cintes que es projectaran enguany són El jove Ahmed, dels germans Dardenne, una pel·lícula que aborda el tema del radicalisme religiós i que obre portes al diàleg; El pa de la guerra, de Nora Twomey, que denuncia la barbàrie a què són sotmeses les nenes afganeses; i The Farewell, de Lulu Wang, sobre el dol i les diferents maneres que té l'ésser humà de fer-hi front.

A més, la Mostra arribarà un any més als centres penitenciaris de Catalunya i, per primer any, a tots els centres educatius de justícia juvenil, en el marc de les activitats per a la reinserció de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia. Aquest any s'hi projectarà el film Campeones, del director guardonat l'any passat amb el Premi de Cinema Espiritual, Javier Fesser.

Oferta en línia

Dins l'àmbit presencial, la mostra es projecta en una tipologia molt àmplia de sales: de cinema, però també sales de centres cívics, culturals, religiosos, penitenciaris o universitats. Totes preveuen les mesures d'higiene i prevenció de la covid-19 i els protocols de seguretat. En el cas de Girona, les projeccions es faran a l'auditori del Caixafòrum; a Salt, tindran lloc a l'Ateneu de la Coma-cros; a Blanes, al Centre Catòlic; a Olot, al Casal Marià i als cinemes Olot; i a la Vall d'en Bas, al Centre de Cultura i Natura Can Trona (Joanetes).

A més, però, l'edició d'enguany de la Mostra, que està adherida a Catalunya Film Festivals, s'emmarca en la situació de crisi sanitària global a causa de la covid-19. Per això, a banda de la versió presencial habitual, també hi ha disponible la versió en línia a través de la Sala Virtual Verdi i la plataforma FilminCAT.

D'altra banda, la Mostra se suma a la commemoració del cinquè aniversari de l'encíclica social i ecològica Laudato si, del papa Francesc, que clama per un món més fratern i més sostenible. Així, el cicle Ecologia i espiritualitat, amb la col·laboració de Justícia i Pau, projecta dos documentals que conviden a la reflexió sobre quin model de planeta volem: La sal de la Terra, de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado, una reflexió sobre les desigualtats, i Els espigoladors i l'espigoladora, d'Agnès Varda, que convida a reflexionar sobre la societat de consum.