El proper dijous, 19 de novembre, la professora d'història de l'art de la UdG Maria Lluïsa Faxedas oferirà, a partir de dos quarts de set de la tarda, la conferència Art Spiegelman: Maus, de rates i homes. La conferència, que forma part del cicle Judaismes: mirades heterodoxes, serà en format digital a través de Zoom.

L'any 1986 es va publicar la primera part del còmic Maus. Història d'un supervivent, d'Art Spiegelman, mentre que la segona part va aparèixer el 1991. Maus va generar immediatament un debat sobre l'oportunitat de tractar un tema tan delicat com el de l'Holocaust en un format com el del còmic, així com sobre la decisió de l'autor de representar els jueus com a ratolins.

En aquesta conferència es tractaran aquestes i altres qüestions importants que es van suscitar arrel de la publicació d'aquesta obra, que avui en dia està considerada una fita tant pel que fa a la història del còmic, com en el context de les narracions històriques sobre l'Holocaust.

L'autora, Lluïsa Faxedas, és doctora en Història de l'art i professora d'Història de l'art contemporani, Art contemporani a Catalunya i Gestió cultural a la Universitat de Girona. És membre de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis i forma part del projecte de recerca internacional Modernismos ibéricos e o imaginário primitivista.

Ha publicat diversos articles i estudis sobre temes d'art contemporani, qüestions de gènere i sobre artistes catalans, i també ha comissariat i ha col·laborat en diverses exposicions sobre aquestes qüestions.