El productor televisiu i membre de la Trinca, Josep Maria Mainat, ha declarat aquest dijous per primera vegada en un plató de televisió sobre la seva relació i els diferents altercats amb la seva exdona, Ángela Dobrowolski, i ha demanat a Ángela que "reaccioni i demani ajuda". També va reconèixer sentir-se perseguit, haver passat por i que fins i tot ha contractat a una persona de seguretat per a protegir-se.

En una entrevista en TV3 recollida per Europa Press, Mainat ha explicat que la primera vegada que va sospitar de la seva exdona va ser quan se la va trobar amb el seu ordinador mirant papers del divorci i del seu testament i li va semblar "estrany". Mainat assegura que està bé, però que està "en un tsunami d'emocions i amb una mica de por perquè vist tot el que fa és capaç de moltes coses", i explica també que la família de la seva exdona s'ha posat en contacte amb ell perquè l'ajudi.

El productor explica que "no tenia gens d'interès en què se sabés el que estava passant, però es va filtrar", i declara que no li han quedat seqüeles del coma glucèmic que va sofrir a causa de les injeccions que suposadament li va administrar Dobrowolski.

Després del divorci el gener passat, Angela va fer un canvi radical a la seva vida i va conèixer a persones tòxiques en el món del consum, però Mainat assegura no haver-la vist consumir, i manifesta no reconèixer a "aquesta nova Angela" que haurà de demostrar ser una persona molt assenyada de cara el judici -segons apunta el seu advocat dins d'un any i mig-.

El productor de la Trinca, després de tots els altercats produïts segueix sense demanar presó provisional per a la seva dona perquè no vol que els seus fills "vegin a la seva mare a través d'un cristall" però serà el jutge qui el dicti, i ha demanat un informe mèdic sobre l'estat d'Ángela Dobrowolski.

Si condemnen a la seva exdona per intent d'homicidi, Mainat ha declarat que: "Jo no considero que hagi guanyat res, haurà guanyat la justícia, passi el que passi jo no guanyo, només guanyaré si s'explica bé tot el que ha passat", i ha explicat que seran claus les proves com l'anomenada a l'ambulància la nit del presumpte intent d'assassinat.

Josep Maria Mainat lamenta que "s'ha passat d'un tema penal a un tema molt extravertit a causa del xou davant de les cambres i la premsa", i entén que cada cadena té el seu estil d'abordar el cas, però agraeix la discreció i la intimitat que han pogut mantenir els seus fills.

Mainat ha fet broma: "Realment és còmic", referint-se al presumpte intent d'assassinat, els xecs falsificats, els diferents altercats de violència i els robatoris a la seva casa de Barcelona i l'entrada amb passamuntanyes a la casa de Canet de Mar (Barcelona), i ha manifestat que fa broma en les xarxes socials, però que "realment és seriós perquè s'està parlant d'un presumpte intent d'assassinat".

Ángela Dobrowolski contesta: "Jo també penso que ell necessita ajuda"

Amb motiu de la seva visita a la Ciutat de la Justícia -que s'ha convertit ja en la seva segona casa per les hores que passa en els jutjats- Ángela Dobrowolski ha contestat, rotunda, a Mainat. En primer lloc, i visiblement alterada, l'alemanya nega que sigui ella l'encaputxada de negre que força la casa del productor a Canet de Mar amb una palanca i pregunta diverses vegades si és "el meu marit" qui assegura que és ella. A més, sosté que quan va entrar en la mansió del pare dels seus fills "jo no anava encaputxada. Portava una faldilla".

I, per a sorpresa de tots, quan li comenten que Mainat ha declarat que està preocupat per ella i que creu que ha de demanar ajuda, Ángela confessa que "jo també estic preocupada per ell. Penso que necessita ajuda, està molt mal aconsellat i les companyies que té..."