Mans Unides ha iniciat la campanya Les teves pessetes poden salvar vides, amb l'objectiu de recollir les pessetes que encara hi hagi a les llars catalanes per canviar-les per euros i destinar els diners a la construcció d'una escola bressol a Burkina Faso.

Segons recorda l'ONG, el termini per canviar pessetes a euros acaba el 30 de juny de 2021. A partir d'aquella data, les antigues pessetes deixaran de tenir valor. Es calcula que a les llars catalanes encara hi ha més de 1.600 milions d'euros en pessetes que el dia 30 de juny ja no valdran res. Davant d'aquesta realitat, i sota el lema Les teves pessetes poden salvar vides, Mans Unides ha engegat una campanya per donar valor a aquests diners oblidats.

Afavorir la integració de la dona

L'ONG farà el canvi a euros al Banc d'Espanya i destinarà els diners que recullin a la construcció d'una escola bressol a Burkina Faso per afavorir la integració laboral de les dones. Des de Mans Unides recorden que amb 1.000 de les antigues pessetes (6 ?) es poden escolaritzar dos infants durant tot un curs a les escoles que Mans Unides patrocina als països en vies de desenvolupament.

Tothom que vulgui adherir-se a la campanya pot fer arribar un donatiu a través de la seva parròquia o a través de la delegació de Mans Unides a Girona.