El músic barceloní Joan Eloi Vila, popular perquè apareixia i tocava la guitarra als programes televisius d'Andreu Buenafuente, en els quals va fer característics els seus comentaris jocosos, ha mort aquest diumenge, segons ha confirmat la productora El Terrat.

Andreu Buenafuente ha escrit en el seu Twitter: "Adéu, Joan Eloi. Escuder a la guitarra en tants anys de televisió. Gràcies pels riures i per la música. Descansa en pau".

Vila, que va començar a treballar amb Buenafuente al programa de Tv3 "Sense títol", a mitjans dels anys 90, també havia acompanyat al llarg de la seva carrera musical artistes consagrats a les seves gires, com Jimmy Page, Joan Baptista Humet, Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat, i a cantautors locals com Litus, de Terrassa (Vallès Occidental).

També va acompanyar Buenafuente als programes que va fer a Antena-3 i La Sexta i en els especials de 'Buenas noches y Buenafuente' i 'Cómo superar el fin de año' amb Ana Morgade i Berto Romero. La productora El Terrat ha tuitejat que Joan Eloi era "tan bon músic com també una gran persona i company, sempre estava de bon humor i així ha marxat".

El guitarrista mort es va convertir en "el riure en off" en alguns dels programes de Buenafuente, amb qui fins i tot va tenir breus converses, com la de "La cosa nostra", a finals dels anys 90. També va col·laborar al programa "Tot és molt confús" de l'emissora Catalunya Ràdio, amb el "Consultori del professor Joan Eloi Vila" i va editar un únic disc en solitari titulat "40 anys i un dia" el 2010.

El còmic i actor Berto Romero també s'ha acomiadat d'ell a través del seu compte de Twitter amb un concís "DEP Joan Eloi. Gràcies".Al costat d'ells, nombrosos seguidors recorden avui a la xarxa social les seves característiques riallades, que es deixaven sentir en tots els programes de Buenafuente, així com els seus comentaris "breus i precisos".