El xef espanyol José Andrés formarà part, el 20 de gener, de la cerimònia d'investidura del demòcrata Joe Biden com a pròxim president dels Estats Units, va informar aquest diumenge el comitè organitzador.

L'espanyol s'afegeix així a una llista d'artistes que inclou Bruce Springsteen, Foo Fighters, Demi Lovato, Jon Bon Jovi, Justin Timberlake i Jennifer López, en el programa d'un acte que celebrarà la diversitat del país, d'acord amb el Comitè de la Inauguració Presidencial.

José Andrés, que amb la seva organització sense finalitat de lucre World Central Kitchen (WCK) proveeix menjar a persones necessitades, introduirà un segment de la cerimònia, igual com les actrius Kerry Washington i Eva Longoria, l'exjugador de bàsquet Kareem Abdul-Jabbar i l'activista pels immigrants Dolores Huerta.

'Celebrant els Estats Units', així s'anomena la cerimònia d'investidura del 46è president dels Estats Units tindrà lloc sota un enorme dispositiu de seguretat després de l'assalt violent al Capitoli per part d'una turba de seguidors del president sortint Donald Trump, que va deixar cinc morts, inclòs un agent policial.