Sorpresa aquest divendres al matí a Roda de Ter (Osona) per la presència d'un ualabi, un marsupial de la família dels cangurs, saltant pels carrers del municipi. Els Vigilants Municipals han rebut el primer avís d'una veïna a les 8 h. que els ha dit que al carrer Ramon Martí hi havia una "guilla saltant". Fonts del cos han explicat a l'ACN que seguidament han rebut la trucada d'un veí per la presència d'un cangur petit. També els ha alertat el 112. S'han desplaçat fins al lloc i a les 8.30 h. han trobat l'animal a sota d'un cotxe. Amb l'ajuda de veïns, han aconseguit capturar-lo sense problemes. "Era molt manyac, l'hem agafat per la cua", han detallat.

Inicialment s'havia atribuït la propietat a un veí de Roda de Ter que té una empresa dedicada a espectacles i doma d'animals. L'home, però, ha assegurat als Agents Rurals que el ualabi no és seu i que creu que pertany a dos transportistes que aquest dijous li van dur uns cavalls a la finca.

Aquestes dues persones són treballadores d'una empresa de transport de cavalls amb seu social a Alemanya que havien entregat la mitjanit de dijous a divendres els dos cavalls procedents de Palma (Mallorca). Els agents han comprovat les dades corresponents a la guia de transport del cavalls, que sí que estava notificada de manera correcta però on no hi el transport de cap ualabi.

Els Agents Rurals han obert una investigació per tal de determinar l'origen de l'animal, si disposava de tota la documentació requerida, esclarir en quines condicions s'havia transportat. De la mateixa manera volen saber qui n'és el propietari per decidir si s'ha fet tot el necessari per evitar-ne la fugida.