L'exfutbolista i periodista Carlos Alberto Gómez Matallanas ha mort aquest dimarts als 39 anys a l'hospital sevillà Virgen del Rocío uns dies després d'haver-se sotmès a una operació de tràquea i a conseqüència d'un trombe, segons han informat fonts pròximes a l'exjugador.

Des de 2013 Carlos Matallanas patia ELA, malaltia que li va ser diagnosticada un any després. El periodista havia publicat recentment un llibre titulat 'La vida es un juego. Estrategia para Mario y Blanca', en el qual descriu el paral·lelisme entre la vida i el futbol.

L'obra està narrada en un to educatiu per a les futures generacions i escrit mitjançant les seves pupil·les a través d'un sofisticat ordinador, ja que des de 2016 Carlos Matallanas va perdre la funcionalitat de gran part del seu cos.

A més, Matallanas va publicar 'Mi batalla contra la ELA', en el qual recopila els articles escrits en el diari 'El Confidencial' sobre la seva lluita diària contra aquesta malaltia. Així mateix, escrivia el blog sobre futbol i esport 'Silencio, se juega' en el diari As.

Va rebre la Medalla de bronze de la Reial orde del Mèrit Esportiu (2015) i va obtenir el Premi de l'Associació Internacional de Periodisme Esportiu a la segona Millor Columna de 2019 per la seva 'Carta a Rafael Nadal'. També donava nom al premi de novel·la breu que atorga l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i era Soci d'Honor del sindicat.

"Després d'anys de lluita contra l'ELA, ens ha deixat Carlos Matallanas. Futbolista i periodista, va donar una gran visibilitat als problemes que enfronten els qui pateixen aquesta terrible malaltia. Tot un exemple de vida i superació. El meu afecte a la seva família i amistats", ha afirmat el president del Govern, Pedro Sánchez, en un comentari publicat en el seu perfil de Twitter.