20 de març de 2021
20.03.2021
Diari de Girona

Mitjans i religió: la necessitat d'una «cosmovisió»

Un informe reivindica que han «d'enfrontar els punts de vista» de cada religió amb el conjunt de la societat»

19.03.2021 | 22:56
Torralba a Girona, en una foto d'arxiu.

Informe del Consell Assessor de la Diversitat Religiosa. Un nou document reivindica «la presència de la perspectiva religiosa sobre la vida social, la política, l'economia, l'ètica o l'educació» en les informacions d'actualitat.

L'informe Diversitat religiosa i mitjans de comunicació: una voluntat de diàleg, elaborat pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, ressalta que la presència de la perspectiva religiosa sobre «la vida social, la política, l'economia, l'ètica o l'educació» en les informacions d'actualitat, «al marge de la litúrgia o la transmissió de la fe», contribueix a «edificar una societat plural, democràtica i cohesionada».

Segons aquest treball, la «diversitat cultural» s'ha d'entendre com un «factor d'enriquiment», i per això és necessari que els mitjans «ofereixin la cosmovisió peculiar» de cada religió i «confrontin els punts de vista amb el conjunt de la societat».

Presentació de Torralba

L'informe convida els mitjans de comunicació a prestar atenció «al dia a dia de les comunitats religioses», ja que «els valors religiosos formen part del patrimoni del conjunt de les societats».. La presentació del treball tindrà lloc dilluns 22 de març a les dotze del migdia (per Zoom) i anirà càrrec del filòsof i president del Consell, Francesc Torralba.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook