27 de març de 2021
27.03.2021
Diari de Girona

Catalonia Sacra programa 40 activitats per difondre el patrimoni de l'Església

Els bisbats catalans han impulsat tretze projectes de conservació de patrimoni cofinançats amb fons europeus per 5,8 milions d'euros

27.03.2021 | 00:34
Catalonia Sacra programa 40 activitats per difondre el patrimoni de l'Església

Catalonia Sacra ha organitzat per aquest any una quarantena d'activitats per donar a conèixer el patrimoni cultural de l'Església. La programació es desenvoluparà des del març fins al novembre i inclourà visites, conferències i tallers. Fruit de la programació en xarxa dels bisbats amb seu a Catalunya, també vol ser una oportunitat per donar a conèixer obres mestres com el mosaic de Gaudí, les pintures murals barroques de Talltorta o l'orgue barroc de l'Església Santa Maria de Morella a Castelló. Cal inscriure's prèviament i l'aforament serà reduït en compliment de les restriccions de covid-19. D'altra banda, els bisbats també han impulsat tretze projectes de conservació de patrimoni cofinançats amb fons europeus per un valor de 5,8 milions d´euros.

Entre les activitats previstes, s'han programat una dotzena d'activitats centrades en parts concretes d'un temple o obres conservades, com ara la capella del Santíssim de Sant Martí de Viladecavalls i els seus vitralls o la visita per contemplar el mosaic que Antoni Gaudí va dissenyar a l'església de Sant Pacià.

La pintura mural tindrà una presència destacada enguany. A través de la selecció de diferents monuments, es farà un recorregut per la història de l'art català: des del gòtic de Santa Maria del Bruc, passant per les pintures barroques de Sant Climent de Balltorta i el retaule low cost de Sant Pere de Navata fins a la visita nocturna de la catedral de Vic per conèixer les pintures de Josep M. Sert i acabant a la parròquia del Carme de Lleida.

Amb l'objectiu de diversificar la mirada sobre el patrimoni, també es programen activitats singulars com una visita centrada en les campanes i els campanars de la Garrotxa o una activitat familiar sobre les llegendes del monestir de l'Estany amb titelles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit