Bill i Melinda Gates van anunciar aquest dilluns el seu divorci després de més de 27 anys de relació en els quals van fundar una de les organitzacions benèfiques més importants del món.

"Continuarem compartint la nostra creença en aquesta missió i continuarem treballant junts en la fundació, però considerem que no podem créixer com a parella en la pròxima fase de les nostres vides", van explicar els dos en un comunicat publicat a les seves xarxes socials.

La parella va decidir trencar el seu matrimoni després d'un període "de molta reflexió i treball". "Demanem espai i privacitat per a la nostra família mentre comencem a navegar per aquesta nova vida", van assegurar.

En el seu escrit, Bill i Melinda afirmen que han educat a tres fills increïbles i que van crear una fundació per promoure una vida "sana i productiva".

Es desconeix si el divorci impactarà d'alguna manera en la Bill & Melinda Gates Foundation, encara que des de fa temps el conseller delegat de l'organització és Mark Suzman, mentre que ells dos han servit com a fideïcomissaris al costat de Warren Bufet.

La fundació, creada l'any 2000, s'ha convertit en una de les organitzacions filantròpiques més importants del món amb uns fons de gairebé 50.000 milions de dòlars.

L'any passat, Bill Gates va renunciar al seu càrrec de conseller a Microsoft, l'empresa que va fundar en 1975 amb Paul Allen, per a dedicar-se a les activitats benèfiques.