El fundador de Tesla, Elon Musk, un dels homes més rics del món, va revelar que té síndrome d'Asperger en el programa de màxima audiència nord-americà «Saturday Night Live» (SNL), dissabte passat a la nit. Tusk no és l'únic personatge famós que té aquesta malaltia. També l'activista Greta Thumberg té aquest trastorn de neurodesenvolupament que afecta les habilitats comunicatives i d'interacció social.

Musk, es va convertir dissabte passat en presentador-convidat del SNL. L'anunci el va fer en el seu monòleg inicial, explicant que era el primer amfitrió del programa que tenia aquest trastorn caracteritzat per dificultats en el desenvolupament de les habilitats socials, «o almenys el primer a admetre-ho».

En el programa, l'empresari es va riure d'ell mateix pel seu to de veu monòton, la seva afició a causar enrenou a les xarxes socials, el sonat moment en què va participar en un podcast mentre fumava marihuana i, fins i tot, pel nom del seu fill, anomenat X Æ A-12 i que es pronuncia com un «gat colpejant un teclat».

«Mirin, sé que de vegades dic o escric coses estranyes a les xarxes socials, però és simplement com funciona el meu cervell. A qualsevol que hagi ofès, només vull dir-li: He reinventat els cotxes elèctrics i estic enviant gent a Mart en un coet, pensàveu que seria un tio normal i relaxat?», va remarcar. Sobre aquest trastorn hi ha múltiples falses creences i un fort estigma encara avui dia. De fet, el psiquiatre que el va detectar era un austríac que va col·laborar amb l'Alemanya nazi de Hitler.