La direcció general d’Afers Religiosos ha organitzat per aquest segon semestre de l’any Estem de festa! Celebrem-ho!, un cicle virtual que vol donar a conèixer algunes de les principals festes religioses que se celebren a Catalunya. En total, es tracta de sis sessions que se celebren en dijous de sis a dos quarts de vuit del vespre.

El cicle començarà el proper 8 de juliol amb la festa del Cho Kor (budisme). El dia 15 de juliol es descobrirà la Festa del Sacrifici (islam), i el 9 de setembre, el Yom Kippur (judaisme). El 14 d’octubre serà el torn del Guru Grant Sahib (sikhisme), el 28 d’octubre es posarà l’accent en el Divali (hinduisme) i s’acabarà l’11 de novembre amb un aprofundiment sobre el Nadal cristià.

L’estructura de les sessions inclourà una breu introducció sobre cada confessió religiosa, una explicació de la festivitat per part de representants d’entitats religioses, que explicaran en primera persona la festivitat que es vol divulgar, i, per finalitzar, s’obrirà un espai de debat i preguntes que vulguin formular les persones participants.

L’objectiu del cicle és donar a conèixer els canvis que s’han produït en els últims anys dins del context religiós de Catalunya, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. Tot plegat ha suposat un increment de la diversitat religiosa que es veu reflectida en les seves festivitats.