Sofia Cheung, una famosa ‘influencer’ originària de Hong Kong, va morir dissabte passat mentre es feia un ‘selfie’ al caire d’una cascada.

Cheung, de 32 anys i gairebé 17.000 seguidors a Instagram, passava un dia a l’aire lliure amb tres amics al parc Ha Pak Lai, un hàbitat silvestre ubicat a prop de la ciutat de Yuen Long.

La bloguera va decidir fer-se unes fotos a la vora d’una cascada anomenada Pineapple Mountain, un lloc molt pintoresc i popular entre els turistes quan s’amaga el sol. Pel que sembla, després d’una mala maniobra, la noia va perdre l’equilibri i va caure al buit, impactant contra l’aigua.

Els seus amics van trucar als serveis d’emergència i els socorristes van arribar ràpidament al lloc. La jove va ser traslladada d’urgència a un hospital de Hong Kong, on va ser declarada morta quan van arribar.

Fama de temerària

Sofia tenia la reputació de ser una de temerària i penjava a Instagram fotos de les seves arriscades aventures escalant penya-segats i cims de muntanyes. Les seves passions eren el senderisme, el caiac, l’exploració, les activitats a l’aire lliure i la fotografia. En la seva biografia va deixar escrit que «la vida hauria de ser divertida, no tonta».

El desig de fer-se el ‘selfie’ més extrem ha portat fins a la tomba molts intrèpids fotògrafs en els últims anys. Segons un estudi global realitzat per investigadors de la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units i publicat el 2018, un total de 259 persones van perdre la vida mentre fotografiaven entre el 2011 i el 2017. La majoria d’autoretrats fatídics van tenir lloc en cimeres, gratacel, llacs i amb algun mitjà de transport pel mig. La mitjana d’edat de les víctimes va ser de 22 anys: el 50% tenia entre 20 i 29 anys i el 36%, entre 10 i 19 anys.