El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha signat aquesta setmana els nomenaments parroquials i diocesans per al proper curs. El Bisbat ha anunciat que l’acte de presa de possessió tindrà lloc el dijous 9 de setembre a les 11 del matí a la Casa Carles de Girona, seu diocesana.

Pel que fa als nomenaments diocesans, Jaume Figueras i Esgleas, serà el nou secretari de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona. Així mateix, s’ha designat el mossèn Joan M. Amich i Raurich com a nou coordinador de la fase diocesana del Sínode dels Bisbes «Per una Església sinodal: comunió, participació i missió».

Pel que als canvis a les parròquies, Mn. Josep Casellas i Matas, serà el nou rector de Santa Coloma de Farners, Castanyet, l’Esparra, Riudarenes, Sant Miquel de Cladells i Sant Pere Cercada. Casellas substituirà Mn. Ramon Alventosa i Montfulleda, que es jubila. Tot i això, Mn Ramon contiua adscrit a la parròquia i seguirà com a onsiliari de la Delegació episcopal per a la Vida Consagrada.

Per la seva part, el Mn. Pere Carreras i Caballé, serà el nou rector de Campllong, Franciac i Riudellots de la Selva, tasca que compaginarà amb els els altres càrrecs parroquials que actualment excerceix. A Campllong, Franciac i Riudellots de la Selva substituiex Mn. Jaume Julià i Vidal, que es jubila.

D’altra banda, el setembre també es farà efectiu el nomenament de Mn. Jordi Reixach i Masachs, com a nou rector de Palol d’Onyar - Vila-roja, En aquesta parròquia, Ignasi M. Anzizu i Furest, membre de l’equip pastoral «in solidum», es jubila. Mossèn Jordi Reixach continuarà també amb tots els altres càrrecs que ara ostenta.

Mn. Enric Tubert i Pagès, serà el nou rector de les parròquies de Santa Maria i Sant Joan Baptista de Pineda de Mar, Sant Pere de Riu i Santa Susanna.

Així mateix, Mn. Pere Domènech i Feixas, ha estat nomenat nou administrador parroquial de Sant Pere Màrtir i Sant Roc d’Olot i Riudaura, i encarregat de Sant Andreu del Coll. Continua amb tots els altres càrrecs que ara mateix exerceix.