Les Carmelites de la Caritat (Sta. Joaquima Vedruna) de Puigcerdà, després de 167 anys de presència al poble «es veuen urgides per edat i pandèmia a deixar la Comunitat religiosa però mantindran la titularitat del Col·legi de l’Escola Vedruna de Puigcerdà», informa el Bisbat d’Urbell.

El dia 24 de juliol l’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric, i Mn. David Codina van rebre a la Casa del Bisbat de la Seu d’Urgell la Gna. M. Antonia Martínez Reneses, delegada de la Provincial, i va poder saludar personalment les tres religioses que fins ara formaven la comunitat i que han pres la decisió dolorosa de retirar la seva presència a Puigcerdà, d’acord amb el Consell General de la Congregació, a partir del proper mes d’agost.

L’Escola Vedruna Puigcerdà continuarà depenent de la Fundació Vedruna Catalunya, en la titularitat, però les religioses es traslladaran a altres comunitats i poblacions: a Granollers la Gna. Maria Viñas; Caldes de Malavella, la Gna. Maria Montgrony; i Berga, la Gna. Conxita Segalà.

L’arquebisbe va agrair la presència de la Comunitat Vedruna a Puigcerdà durant tants anys i va subratllar el valor de la vida consagrada i religiosa per al nostre món amb la seva presència, pregària, testimoni i intercessió. Va destacar el valor de l’obra educativa cristiana de l’escola que demanà que es pugui mantenir ben viva amb la valuosa col·laboració de la comunitat de professors i els pares dels alumnes, en estreta cooperació amb la parròquia.

Està previst que passat l’estiu l’Ajuntament de la Vila de Puigcerdà juntament amb la parròquia i l’Escola Vedruna duguin a terme un acte d’agraïment i homenatge a les religioses vedrunes quan la situació sanitària així ho permeti.