El titular del Jutjat d'Instrucció 48 de Madrid, Juan Ramón Reig, ha tancat la investigació contra el ballarí Rafael Amargo, la seva dona i dos socis, detinguts ara fa un any, i ha conclòs que tots quatre formaven un grup criminal dedicat al tràfic de drogues. Segons el magistrat "actuaven de comú acord en la recepció, preparació i distribució de substàncies estupefaents", en especial "metamfetamina, ketamina, MDMA i GBL" a tercers, i duien a terme la seva activitat a l'habitatge del mateix Amargo i de la seva dona.

El jutge els atribueix un delicte contra la salut pública i un altre d'organització criminal. Conclou que els compradors accedien a la casa "després de polsar el botó del porter automàtic o de fer una trucada telefònica" i "al cap de pocs minuts al domicili, sortien de l'immoble portant la substància adquirida".

A més, segons el jutge, el grup també utilitzava "mules" per distribuir la droga. Es desplaçaven a peu o mitjançant Ubers contractats pel comprador per no deixar rastre. Un cop lliurada la droga, la 'mula' tornava a casa d'Amargo per lliurar els diners.

El jutge sosté que Amargo era el cap de l'entramat i s'encarregava de la compra de quantitats mitjanes de substàncies per abastir el grup. Un dels socis era qui aportava els diners per comprar substàncies en quantitats més importants.