Alec Baldwin va assegurar que ell «en cap moment» va «prémer el gallet» de la pistola amb què suposadament va matar de manera accidental la directora de fotografia Halyna Hutchins durant el rodatge del film ‘Rust’ el mes d’octubre passat.

«Mai apuntaria amb una arma ningú i premeria el gallet, mai», va declarar l’actor en un fragment avançat de l’entrevista que ha concedit a la cadena de televisió ABC, que s’emetrà dijous.

En aquest avanç de l’entrevista, l’actor no aporta més detalls sobre si la pistola es va disparar sola ni descriu l’accident, tot i que sí que assegura que no podia imaginar que hi hagués munició real a l’estudi.

«Algú va posar munició real en aquesta pistola, una bala que ni tan sols hauria hagut d’estar a l’edifici», va afegir.

L’actor, que també exercia de productor al film, es va posar a plorar al parlar de la mort de Hutchins: «No em sembla real», va assegurar.

Era una persona «estimada i admirada per tots els que treballaven amb ella», va recordar.

Es tracta de la primera entrevista que Baldwin ofereix després de l’accident del 21 d’octubre.

Fins ara només havia parlat públicament a través de Twitter per comunicar que estava «devastat» i col·laborant amb la investigació policial.

Les declaracions de Baldwin arriben un dia després que els investigadors de l’estat de Nou Mèxic (EUA) ordenessin el registre de l’empresa que va subministrar la munició i les armes per al rodatge del film.

Segons la premsa local, la Policia mira d’esbrinar l’origen exacte de la munició que va entregar l’empresa PDQ Arm & Prop LLC, una companyia amb seu a Albuquerque i l’amo del qual, Seth Kenny, va dir a les autoritats que recordava haver vist un carregament que li «va cridar l’atenció» perquè estava etiquetat de manera inusual.

El propietari del negoci havia treballat anteriorment amb el pare de Hannah Gutiérrez Reed, la jove de 24 anys contractada com a encarregada de les armes a la producció de Baldwin i el progenitor de la qual ha reconegut que en altres rodatges va utilitzar munició real per a pràctiques de tir.

Fa dues setmanes la supervisora del guió de la pel·lícula, Mamie Mitchell, i el cap d’il·luminació, Serge Svetnoy, van presentar demandes contra Baldwin i altres membres de la producció per posar en risc la seguretat dels empleats.

Les declaracions de membres de l’equip que treballaven en el rodatge de ‘Rust’ descriuen un ambient de treball precari en el qual les protestes s’amuntegaven i pel qual van dimitir mitja dotzena d’empleats el mateix dia de l’accident.

Per la seva banda, l’agutzil de la localitat Santa Fe, Adan Mendoza, va dir el mes passat que havia trobat uns 500 cartutxos de munició a l’estudi, entre els quals hi havia una barreja de «cartutxos de fogueig, bales falses i bales veritables».