Rosalía i Rauw Alejandro, en el punt de mira. Les autoritats de Puerto Rico investiguen un concert de Nadal en el qual van actuar els dos cantants, que són parella. L’esdeveniment, que va reunir al residencial Virgilio Dávila a Bayamón centenars de persones el 26 de desembre, no disposava d’autorització a causa del repunt dels contagis per covid-19 al país caribeny.

En les indagacions participen agents de la policia de Puerto Rico al costat de la Divisió de Seguretat del Departament de Salut i de Rendes Internes del Departament d’Hisenda, amb ajuda d’agències federals, segons el comunicat oficial. «Ja s’ha iniciat el procés de citació i entrevistes als possibles involucrats i tot aquell que hagi participat, patrocinat o col·laborat», confirmen les autoritats.

«Un esdeveniment que no té el permís de les autoritats pertinents perquè es pugui celebrar es converteix en un acte il·legal. Això implica que cap comerciant, professional, talent o equivalent pot prestar serveis en aquest espai», va afegir.

La cantant espanyola va cantar amb el seu xicot, el porto-riqueny Rauw Alejandro, que també va comptar amb la presència d’altres artistes, com Rafa Pabón i Randy.

Una de les persones citades a la comandància de Bayamón va ser el productor d’espectacles Rolando Santa, que se’n va desvincular ahir amb un comunicat de l’organització de l’esdeveniment. El productor va explicar que la seva empresa, Chad Events, havia demanat permisos a les autoritats per realitzar l’esdeveniment, a petició de diversos artistes, i que, davant la negativa, no va participar en cap altra gestió del concert.

Autorització prèvia denegada

El titular d’Administració de Vivenda Pública, Alejandro Salgado, va informar dilluns que no va autoritzar l’esdeveniment perquè s’havia de «continuar amb els esforços necessaris per prevenir i aturar la propagació de la covid-19».

Tot i que l’autorització sol·licitada va ser denegada, l’esdeveniment es va celebrar igualment, per això s’està investigant actualment.