La gala dels premis Oscar 2022 ha quedat tacada per certs comentaris masclistes i fins i tot una agressió física. És en boca de tothom: la plantofada que Will Smith va clavar al presentador de la gala, Chris Rock, per «defensar» la seva dona, Jada Pinkett Smith, d'una broma de mal gust que Rock va pronunciar sobre l'alopècia que pateix. Una actuació que ha sigut catalogada com a «masculinitat tòxica» per part de col·lectius feministes, si bé estan d'acord que la broma va estar fora de lloc. Però l'actriu Jada Pinkett Smith no ha sigut l'única víctima d'algun comentari desafortunat per part de Rock. Penélope Cruz també va rebre. De fet, va passar tot just uns segons abans de ficar-se amb Jada.

Rock es va referir a l'actriu espanyola com «la dona de Bardem». Concretament, la broma va ser la següent: «Javier Bardem i la seva dona estan nominats avui. Si Bardem guanya i ella no, llavors ell no guanyarà aquesta nit». Una broma masclista que la parella d'actors va deixar passar, a diferència de Will Smith.

Just després de referir-se als Cruz-Bardem, Rock es va atrevir a pronunciar l'acudit sobre l'alopècia que pateix Jada Pinkett Smith. Aquesta segona broma sí que li va portar conseqüències.