El gironí Ferran Vila ha guanyat aquest dijous el vint-i-setè Campionat d'Espanya de Sommeliers "Tierra de Sabor" celebrat al Salón Gourmets, en el qual Álex PardoAna Casabona han aconseguit la plata i el bronze, respectivament. Audrey Doré, d'El Celler de Can Roca, ha acabat en quart lloc. Vila va començar la seva trajectòria a la Banyeta (Palol de Revardit, Girona), va continuar a l'Atempo, a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, i actualment és assessor de diversos projectes gastronòmics.

Vila representarà a Espanya en el Campionat Mundial de Sommeliers ASI (Association de la Somellerie Internationale) després de superar una sèrie de proves com un qüestionari, un tast escrit de vins, un test ràpid, un tast oral de vins, una prova de carta errònia, una identificació de destil·lats, licors i begudes i, finalment, la decantació i el servei d'una ampolla de vi. Vila ha rebut nombroses felicitacions; entre altres la de Josep Roca, del Celler de Can Roca.

Com a novetat enguany, després del 27 Campionat d'Espanya de Sommeliers 'Tierra de Sabor' s'ha celebrat una prova classificatòria per triar als concursants que representaran a Espanya en el Campionat Europeu i Mundial, amb la participació de Vila i els guanyadors de 2019 i 2020, Diego González Barbolla i Gabriel Lucas Dimmock, respectivament. El resultat de les proves ha donat al burgalès González Barbolla una plaça en el campionat mundial i al mallorquí Lucas Dimmock una altra en l'europeu.