María Escario anuncia que pateix càncer de mama: «Vaig a per ell»

La Defensora de l'Audiència de TVE ha revelat aquesta notícia en el seu compte oficial de Twitter

María Escario

María Escario

Redacció

María Escario està passant un mal moment de salut. La periodista i actual Defensora de l'Audiència de RTVE ha anunciat aquest dimecres que pateix càncer de mamà en un tuit publicat en el seu compte oficial de Twitter. «És el moment de fer una pausa, confiar al màxim en la ciència i concentrar tota la meva energia en la cura», deia la periodista, que porta dècades lligada a la televisió pública. «Soc una més amb càncer de mama i vaig a per ell», va assegurar la comunicadora en aquest tuit, en el qual també va afegir l'etiqueta #PrevenirEsCurar.

Des que va anunciar aquesta notícia, a través de les xarxes socials, María Escario ha rebut el suport de molts amics i companys de professió com Ana Bernal-TriviñoFelipe del Campo (Gol Play), Iñaki López (laSexta) i Carlos del Amor, entre molts altres.

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, María Escario (Madrid, 1959) és una professional de llarga experiència a RTVE des del seu ingrés el 1985. La major part de la seva carrera professional l'ha desenvolupat en Informatius, bé com a presentadora dels Telenotícies del Cap de setmana o com a presentadora d'Esports de totes les edicions del Telenotícies.

També va formar part de la redacció de programes esportius, on va participar en la cobertura de set Jocs Olímpics i desenes d'esdeveniments esportius internacionals: mundials de Futbol, Gimnàstica, Natació, Bàsquet, Esquí Alpí, 6 finals de Champions League, Tour de França, 4 finals de Copa Davis, etc, etc. A més, al costat de Pedro Erquicia va participar en la creació de nous formats televisius, com el primer informatiu matinal 'Buenos Días' o el primer magazín informatiu de cap de setmana, '48 Horas'. De 2014 a 2018 va ser responsable de l'espai 'Enfoque', emès en el TD-2, Canal 24 HoresTeledeporte, una mirada diferent de l'esport i els seus protagonistes. El 2018 va ser nomenada directora de Comunicació de RTVE, càrrec que ha ocupat fins al maig de 2021.

A més, també ha rebut guardons com el Premi Ondas 2013, Premi Zàping 2009, tots dos com a millor presentadora. La Medalla de Plata al Mèrit Esportiu del Consell Superior d'Esports, el Premi Juan Manuel Gozalo concedit pel Comitè Olímpic Espanyol, Premi Juan José Castillo d'El Mundo Deportivo, els premis Joan Ramón Mainat del FesTVal de VitòriaFEDEPE, tots en reconeixement de la seva trajectòria professional o el Premi Lilly Álvarez concedit per l'Institut de la Dona i el CSD pel seu treball per a visibilitzar a les dones esportistes, entre altres.

Via: El Periódico