Casa reial

La princesa Elionor es gradua a Gal·les amb els seus pares i la infanta Sofia

Ara començarà la formació militar de tres anys a l’Acadèmia General de Terra de Saragossa el 17 d’agost

Redacció

La princesa Elionor ha acabat els estudis de batxillerat internacional a l’UWC Atlantic College, a Gal·les, i ha celebrat aquest dissabte la graduació acompanyada pels seus pares, els reis, Felip i Letícia; la seva germana, la infanta Sofia; i la seva àvia materna, Paloma Rocasolano. Elionor de Borbó, que el 31 d’octubre compleix 18 anys, tanca l’etapa preuniversitària per encarar la formació militar de tres anys, que començarà a l’Acadèmia General de Terra de Saragossa el 17 d’agost.

La casa reial ha compartit a la xarxa social Twitter dues imatges en què es poden veure els quatre membres de la família reial a les portes de l’escola del Regne Unit. La graduació, coneguda a l’escola com a «leavers celebration» (la celebració dels que acaben els estudis), ha tingut lloc al voltant del migdia amb la participació dels alumnes i els familiars.

Felip i Letícia hi han assistit amb la infanta Sofia, que agafarà el testimoni de la princesa i estudiarà a l’internat de Gal·les a partir de finals d’agost per fer el batxillerat un vegada que acabi l’educació secundària a Madrid. A més d’Elionor de Borbó, avui també es gradua Alexia, la filla mitjana dels reis d’Holanda, que també ha cursat els dos anys de batxillerat.

L’escola, que té com a emblema el castell St Donat’s, del segle XII, situat a 35 quilòmetres de Cardiff i a uns 270 de Londres, allotja estudiants de nombroses nacionalitats i de races i religions diferents. El centre pertany a l’organització Col·legis del Món Unit (UWC, en les sigles en anglès), una xarxa que té com a leitmotiv «promoure l’entesa internacional a través de l’educació».