L'1 de desembre de 2020, Rafael Amargo va ser detingut i va quedar en llibertat provisional, podent continuar amb les seves actuacions com a artista. El ballarí venia metamfetamines en el seu pis, però no actuava sol. El seu productor Eduardo de los Santos i un dels seus socis, Miguel Àngel Batista León, també hi estaven implicats.

Avui dimecres 7 de juny serà la primera vista, en la qual, declararan els tres acusats i tres policies, la vista continuarà durant tota la setmana, 8 i 9 i, acabarà el dilluns 12 de juny. El judici se celebrarà a la secció 30 de l'Audiència de Madrid. 

Demà, dijous 8 de juny, testificaran 33 persones, la gran majoria d'ells, agents policials i altres, pèrits. El divendres 9 de juny s'escoltaran i s'analitzaran les intervencions telefòniques. L'últim dia del judici serà per analitzar i aportar informes i proves documentals.

Rafael Amargo DdG

La dona de Rafael Amargo, Lucia Bonginiano, va quedar absolta dels càrrecs per possible delicte contra la salut pública i per pertànyer a un grup criminal

Segons fonts d'EFE, podria ser que la vista d'avui, 7 de juny, se suspengui perquè el productor de Rafael Amargo, Eduardo de Santos va renunciar al seu lletrat i s'ha de garantir el dret a la defensa i això podria provocar l'ajornament del judici.

El cap del grup criminal era Rafael Amargo, el qual utilitzava "mules" per transportar la droga als compradors

El 16 de març de 2023, Rafael Amargo va tornar a ser arrestat a Alacant, per segona vegada per venda de drogues i per atemptar contra els policies que el van arrestar. La llei el va tornar a deixar en llibertat amb càrrecs.

La Fiscalia demana 9 anys de presó pel ballarí i pel seu productor, ja que també van trobar drogues en el pis d'Eduardo i, 6 anys pel soci, Miguel Àngel, per ser l'home de confiança de la banda. L'advocat del ballarí defensa la innocència de Rafael i diu que el ballarí sí que consumia drogues però que no en venia.