El Banc de Sang assoleix els objectius amb més d’11.000 donacions a les comarques gironines

L'entitat fa visible la gesta a través d’un monument de realitat augmentada

El monument de realitat augmentada de la plaça del Vi de Girona, visible amb el mòbil.

El monument de realitat augmentada de la plaça del Vi de Girona, visible amb el mòbil. / Marc Martí Font

Laura Teixidor

Laura Teixidor

El Banc de Sang i Teixits ha celebrat avui el Dia Mundial de les Persones Donants de Sang amb la culminació d’un repte iniciat al mes de gener: arribar a les 128.000 donacions de sang en mig any. En el cas de les comarques gironines, hi ha hagut 11.293 de gener a maig i concretament a la ciutat de Girona n’hi ha hagut 4.026 fins ben bé aquesta setmana. Per commemorar el dia, també s'han fet actes especials de donació a diversos punts de Catalunya. 

L’entitat ha fet visible la gesta a través d’un monument de realitat augmentada visible per a tots els ciutadans a les quatre capitals catalanes, com a símbol de la solidaritat col·lectiva. Aquest matí s'ha presentat a Girona, on el pilar de color vermell és visible amb l’ajut del mòbil i un QR. El pilar virtual, que s’emmarca en la campanya Fer-ho entre tots és molt nostre i és un símbol de l’esforç col·lectiu que representa la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors.

Presentació del pilar de sang i les donacions fetes a la ciutat de Girona, aquest matí.

Presentació del pilar de sang i les donacions fetes a la ciutat de Girona, aquest matí. / Marc Martí Font

Malgrat l’èxit, l’entitat recorda que a les portes de l’estiu, amb l’arribada de les vacances cal mantenir el ritme de donacions per fer front a la calor i el canvi de rutines. Aquest és un dels períodes on les donacions més baixen. És per això que s’ha de tenir en compte que la sang caduca, i que cada dia calen 1000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a tots els hospitals de Catalunya