Té 35 anys i es defineix com un apassionat del futbol i com un empresari que s'ha construït a ell mateix. Va fundar l'empresa Tamesol el 2006 i a dia d'avui és un referent en matèria d'energies renovables, amb la major part del seu negoci a l'estranger. Nascut a Sant Sebastià, des dels 22 anys que està establert a Palamós, on va instal·lar-s'hi la seva familia per negocis. Vinculat al Girona com a patrocinador, el 23 de desembre va fer un pas més entrant a formar part del Consell d'Administració i mostrant-se disposat a participar en una ampliació de capital que permetrà al club reforçar-se en aquest mercat d'hivern.

Com acaba un empresari basc del món de les energies renovables a la directiva del Girona?

La meva vinculació al club comença la temporada 2009/10, a travès de Gerard Darnés, que s'ocupava de la part de màrqueting i comercial. Va ser el primer que va venir a trucar a la meva porta i ens hi vam engrescar. Nosaltres vam patrocinar la part del darrere de la samarreta en la temporada que vam patir tant per salvar-nos gràcies al penal de Kiko Ratón. Després d'un impàs, aquesta temporada vam decidir tornar a apostar pel club, fent-nos patrocinadors principals de la samarreta.

Per què va escollir el món de les energies renovables?

Jo m'he format a mi mateix, sobre la marxa. No puc dir que hagi tingut uns estudis superiors perquè no és el cas, però m'he anat fent a mi mateix. El 2004-2005 vaig començar a treballar en importació-exportació, i el 2006 vaig fundar Tamesol, decantant-me per aquest món.

Havia estat vinculat a l'esport abans que Gerard Darnés l'engresqués a col·laborar amb el Girona?

No, no hi havia tingut cap mena de relació. Seguia el Girona perquè sempre m'ha agradat molt el futbol, però no de la mateixa manera com ho faig ara, esclar. La llàstima és que el Barça sigui una competència tan gran, fent que aquí tinguem un equip a Segona i no se li doni la importància que té.

Per què no hi ha més empresaris gironins disposats a treballar pel club?

Aquesta és una bona pregunta. Jo penso que la meva entrada al Consell d'Administració pot servir per aportar el meu gra de sorra per veure si podem trobar la manera per engrescar més empreses. No tant a nivell de Girona sinó a l'àmbit internacional, que és per on ens movem. Jo puc aportar gent amb ganes d'engrescar-se en aquest projecte.

Vostè per què va acceptar invertir en el Girona?

A mi i a la gent de la meva empresa ens agrada molt el futbol, però tenim clar que aquesta inversió no tindrà cap retorn. Si s'ho mira purament en l'aspecte financer, aquesta inversió no és bona per a la meva empresa, i ja vaig haver-me de discutir amb el cap financer. Ho faig per una qüestió de sentiment, és una cosa personal. Nosaltres no treballem a Espanya, tot ho fem fora, a Itàlia, Romania, Anglaterra, els Estats Units, Alemanya... Per patrocinar el Girona no vendrem més plaques solars.

Aquest any el patrocini no era una aportació econòmica al club sinó la instal·lació dels penells de publicitat de leds.

Sí, exactament. El 2010 quan vam entrar vam fer un acord similar i vam instal·lar el videomarcador, que està valorat en 180.000 euros. Aquesta vegada hem fet les noves tanques de publicitat, amb un cost de 400.000. Però també vull dir que som una empresa catalana, que té un bon prestigi internacional, que treballa a tot el món, i que som més que els que hem instal·lat els leds.

Vist com està l'equip, no hauria sigut més profitós invertir aquests diners a l'estiu en un parell de golejadors, més que no pas en tanques de publicitat de leds?

(Riu). Això és una qüestió esportiva que jo no hi entro. Sembla ser que els tècnics diuen que hi ha mancances en aquest aspecte.

Després de confirmar-se la seva entrada al Consell d'Administració va transcendir que es farà una ampliació de capital i que vostè hi invertirà. Té vocació de ser més que un patrocinador?

El club necessita liquiditat per afrontar els fitxatges, ho vam parlar amb la propietat, i vam arribar a un acord per fer l'ampliació de capital. La setmana que ve definirem exactament l'import. I si fos necessari ens podríem plantejar fer noves inversions en ampliacions, s'hauria de veure, sobre la marxa. Per a nosaltres potser hauria estat més productiu invertir els 400.000 dels leds's en accions. L'ampliació de capital serà més simbòlica econòmicament que no l'invertit en el patrocini.

Que el Girona l'ha engrescat és evident. Se l'ha vist en molts desplaçaments, al Twitter no es mossega la llengua si ha de criticar els jugadors o el tècnic, i va admetre sense embuts que a Getafe (4-1 a la Copa), s'havia fet el ridícul.

Ara m'hauré de moderar! Jo no vaig anar contra l'equip en general, només contra l'actitud en un partit concret i contra algun jugador. Tampoc he anat contra Ricardo, no era el responsable de tot. Jo vaig criticar l'actitud puntual de Getafe. Si l'equip s'hi deixa l'ànima i perd, què hi vols fer. Però a mi com a aficionat em cremava veure que no ho donaven tot. Jo, primer de tot, sóc aficionat, soci i ara també seré accionista. Estic implicat en el projecte. Jo faré l'impossible perquè això vagi endavant, i veure gent que en un moment puntual no dóna allò que jo crec que hauria de donar no m'agrada. A Girona hi ha coses que són intocables. No s'està sent just. És evident que hi ha aspectes del club que s'han de millorar però també que hi ha jugadors que haurien de donar un rendiment que no estan donant. I no sé quin és el motiu. S'haurien de deixar l'anima al camp! Mediàticament no s'és just. Es foten molts pals al club, però a l'hora de qüestionar el rendiment dels jugadors no es fa.

Vostè diu que veu millor el Girona ara amb Javi López que abans amb Ricardo Rodríguez. Jo el veig igual.

No, jo no el veig igual. Sí que és cert que el veig baix anímicament. Els falta confiança als jugadors. I són els mateixos que a principi de temporada van firmar el millor inici de la història. Hi ha una feina important a fer en l'aspecte anímic, més enllà que ara en el mercat d'hivern puguin arribar dos o tres reforços. No sé si fa falta un psicòleg, guanyar un partit per golejada... jo veig que ho intenten però que els falta confiança i els tremolen les cames.

Amb dos o tres reforços estarà tot arreglat?

El director esportiu ha dit que fa falta això i deu ser així. Jo penso que tenim una bona plantilla i que l'important i prioritari és tornar a tenir confiança. I si recuperem els lesionats, hem de confiar que podrem fer una bona segona volta i remuntar el vol.

Van haver d'insistir-li molt per convèncer-lo que entrés a formar part del Consell?

Jo ja fa temps, dos o tres anys, que estic dins del club, encara que no formés part del Consell d'Administració. Sóc com de la casa i a vegades m'han demanat l'opinió sobre diverses coses. Un dia parlant amb els representants de la propietat m'ho van oferir. Jo sí vinc aquí és per aportar. Més enllà del que pugui fer econòmicament, puc aportar visió empresarial en l'àmbit internacional. El club té potencial. Això no és ni Primera Divisió ni la Lliga de Campions, però la Segona divisió espanyola està ben vista internacionalment. I aquí hi ha un potencial per explotar.

Però si vostè m'admet que per a Tamesol el retorn de patrocinar el Girona és nul, vol dir que podrà convèncer empreses de l'estranger?

Però hi pot haver empreses de fora interessades a venir a obrir mercat, que vulguin entrar en aquest mercat. És el que hem de buscar.

La situació econòmica li treu la son?

Ara està més estabilitzada que fa mesos. Es van fer les accions que s'havien de fer i tot està controlat. Quants clubs de Primera i Segona estan al dia? Ara ens estirem dels cabells aquí a Girona, però la realitat del futbol és aquesta. D'acord que s'ha d'arreglar i regularitzar, però tothom està com està.

El calendari l'espanta?

És veritat que ara ens vénen una sèrie de partits complicats. Però la lliga és molt llarga. L'important és prendre decisions quan toca i nosaltres ja ho estem fent.

Com s'imagina el seu Girona ideal?

Girona és una plaça molt complicada. Aquí hi ha els seguidors de tota la vida i és complicat engrescar més gent. Per ser grans cal tenir una massa social nombrosa. Aquí hi ha una feina a fer que no és immediata. Has d'anar a les ?escoles i engrescar la gent des de ben petita. A tots ens agradaria jugar a Primera, però per fer un club gran cal una afició nombrosa i s'ha de treballar. Jo vinc a aportar el que pugui per fer el club més gran.

No li fa por ser a la junta del descens?

La vida és risc. Nosaltres hem agafat el club en descens i veurem com acabarem. El més fàcil ?hauria estat agafar-los a dalt. No em plantejo baixar. La meva manera de pensar és sempre positiva.