Oriol Alsina va ser presentat com a nou director esportiu del Girona el 28 de novembre. Joaquim Boadas, aleshores, era el president; Ricardo Rodríguez, l´entrenador; Sergi Raset, el secretari tècnic, i Jordi González, el coordinador del futbol base. Quaranta dos dies després, s´ha fet una revolució tan profunda que d´aquests només queda González, tot i que ara fent funcions d´adjunt d´un nou màxim responsable del planter. Poques àrees queden ja per reestructurar, a banda d´una primera plantilla sense fons d´armari, coixa en posicions com l´atac o el migcentre. Aquesta última fase de la remodelació té una importància cabdalt, amb l´equip en zona de descens des de fa un parell de jornades.

Pocs dies després que Alsina fos presentat, va transcendir púb­licament el primer dels diversos canvis que s´han anat produint: en la junta d´accionistes del 23 de desembre s´hi escenificaria un ­canvi a la presidència amb l´entrada de Francesc Rebled i gent de la seva confiança en el lloc de Joaquim Boadas. La propietat feia temps que buscava un cop de timó en la gestió del club i la millor manera que va trobar va ser cedint-ne la gestió a l´advocat gironí, que el 2010 ja havia fet de president pont durant uns dies entre la marxa de Josep Gusó i l´arribada de Josep Delgado com a màxim accionista.

Rebled tenia clar que la plantilla d´aquesta temporada no podia aspirar a repetir els èxits de la campanya anterior, lluitant fins a l´últim partit per pujar a Primera, però tampoc s´hauria pogut imaginar que a un partit d´acabar la primera volta el Girona estaria en zona de descens. La idea inicial era que Alsina anés remodelant les àrees de mica en mica i que pogués començar a planificar, amb calma i temps, la temporada que ve. La situació esportiva, però, ha acabat precipitant esdeveniments. Al director esportiu la feina de Ricardo Rodríguez no el va acabar de convèncer mai i la pèssima imatge que l´equip va oferir a Getafe en la tornada de la Copa (4-1, 2-0 al minut 5), va acabar amb l´etapa de l´entrenador asturià. El següent cop de timó va ser, doncs, a la banqueta, amb el fitxatge de Javi López amb l´encàrrec de fer reaccionar l´equip. De moment, però, els resultats continuen sense arribar: un punt de sis, amb una derrota a Mallorca (2-0) i un empat gris contra el Ponferradina diumenge a l´estadi (1-1) aconseguit in extremis, de penal, en l´afegit.

López debutava a Son Moix el diumenge 22 de desembre i, l´endemà, s´oficialitzava l´arribada de Rebled a la presidència, al costat de gent de la seva confiança com Ignasi Lleal i Josep Mestres, i del patrocinador i propietari de Tamesol, Patxi Otamendi. Amb les vacances de Nadal pel mig i va haver uns dies, pocs, de tranquil·litat, fins que aquesta setmana s´han produït més canvis. Dimarts el Girona va anunciar que prescindia del secretari tècnic Sergi Raset i Alsina anunciava que el seu recanvi era l´exjugador Gerard Escoda, que ara feia funcions executives al Nàstic. També va fer retocs al futbol base. Jordi Mir és des d´abans d´ahir el coordinador, mentre que Jordi González passa a ser-ne el seu adjunt.

Alsina explica que vol envoltar-se de gent de la seva confiança i no és descartable que, a banda reforçar la plantilla, pugui haver-hi d´altres entrades i sortides en departaments del clubs. La supervivència està en joc.