El Girona rebrà demà el Ponferradina amb el seu atac en quadre. En el primer partit de l'any, que coincidirà amb el debut de Javi López a Montilivi, els blanc-i-vermells es presentaran a la cita, una vegada més, sense haver buidat la infermeria i amb baixes importants en la vessant ofensiva. A la ja coneguda absència de Chando se li haurà de sumar, si no hi ha cap novetat d'última hora, la de Gerard Bordas. El manresà s'havia exercitat sense problemes al llarg de la setmana, però una forta amigdalitis va deixar-lo ahir fora de combat. Les previsions són força negatives i tot fa indicar que Javi López no podrà comptar amb ell per la primera cita del 2014.

El primer equip va entrenar-se ahir al matí a l'estadi de Montilivi. A la sessió, a banda de les ja conegudes absències de Chus Herrero, Jonás Ramalho i Chando Torres, se li va sumar una d'inesperada. És la de Gerard Bordas, a qui una forta amigdalitis l'ha deixat fora de combat. "Sembla que té un procés gripal que li ha provocat molta febre", avançava Javi López en roda de premsa. El tècnic es mostrava preocupat per la malaltia del davanter i admetia que és molt poc probable que estigui recuperat per demà. "Haurem d'esperar, però a dia d'avui és seriós dubte. Se l'ha punxat i no està descartat, però sembla tot un problema. Veurem com evoluciona".

Sense Chando i si Bordas no es recupera, l'entrenador veurà minvat el seu ventall d'efectius en atac. Felipe Sanchón serà el jugador més semblant a un davanter del qual disposarà, per la qual cosa haurà de completar la resta de posicions amb homes com Adrià Carmona, Jofre, Juanlu o fins i tot Jandro.

Sobre la resta de lesionats, Javi López va admetre que Chus Herrero "millora" amb el pas dels dies i que la setmana vinent "començarà a fer cursa" sobre la gespa. Sobre Chando, va afegir que el mallorquí "ha fet net" de la seva lesió, de manera que els propers dies es reincorporarà al grup. També Ramalho, que ahir va treballar al gimnàs.

Una de les moltes "finals"

Arribats a la jornada 20 del campionat, definir com a "final" el duel de demà entre el Girona i el Ponferradina seria una mica agosarat per a molts. No ho veu així Javi López, que va destacar la "transcendència" d'aquesta cita. Tot i això, va voler treure-li ferro, justificant que davant la situació de l'equip, en descens i amb l'aigua al coll, els esperen uns quants partits com aquest. "És transcendental, però n'hi haurà més així. També ho serà el del Deportivo, fem el que fem diu?menge (demà). Quan un està a la part baixa de la classificació, totes les jornades són finals. Hem de tenir paciència i treballar al màxim cada setmana", va explicar.