La primera incorporació al mercat d'hivern del Girona és una realitat. Després d'esperar més de dues setmanes, el primer reforç a la davantera és un fet i Alfredo Ortuño, màxim golejador de La Hoya Lorca, defensarà els colors de l'entitat de Montilivi fins al final de temporada. El jugador va tancar ahir el seu fitxatge pel Granada, club que el cedirà fins al proper mes de juny a l'equip que comanda Javi López.

El que despertava com un rumor a primera hora del matí va convertir-se en tot un fet amb el pas de les hores. La confirmació oficial del club anunciava que Alfredo Ortuño, davanter nascut a Iecla ara fa 22 anys (en fa 23 el proper dimarts), és nou jugador del Girona. El davanter, autor de 10 gols aquesta temporada amb l'actual líder del grup 4 de la Segona Divisió B, feia uns mesos que era seguit pel Granada. El club andalús va decidir ahir tancar la incorporació, ja que el jugador només podia canviar d'aires si un equip de superior categoria se l'emportava abans del 18 de gener. Com que el temps jugava en la seva contra, el Granada va actuar de cop i volta, per sorpresa de La Hoya Lorca i també de la seva afició. Convèncer el davanter no va ser complicat; tampoc el club murcià, que s'embutxacarà uns 10.000 euros a canvi de deixar-lo marxar.

A primera hora de la tarda d'ahir, La Hoya Lorca comunicava la marxa d'Ortuño al Granada per les tres properes temporades. Però la cosa no s'acaba aquí, perquè la intenció dels andalusos era la de cedir l'atacant a un altre club fins al final de curs. Una opció era el Cadis, però el futbolista tenia prohibit per contracte deixar La Hoya Lorca per un equip de la mateixa categoria, per la qual cosa se li va buscar un altre destí. Aquest és el Girona. Totes dues parts van tancar ahir les negociacions per les quals el murcià jugarà a Montilivi en condició de cedit fins al final de la present temporada.

El jugador, que ja no va entrenar-se amb el seu equip ahir, s'incorporarà a la disciplina gironina aquesta propera setmana i, si no hi ha cap contratemps d'última hora, espera estar a disposició de Javi López el més aviat possible.

El futur de Chando

Tot plegat, però, no s'acaba aquí. La rocambolesca operació del Girona per incorporar Alfredo Ortuño pot acabar amb Chando al Cadis. Quique Pina, president del Granada, és a punt de fer-se també amb els drets del club gadità, al qual vol reforçar amb la intenció de pujar de categoria el més aviat possible. Pina té la intenció de fer alguns fitxatges. Un d'ells seria el de Chando, jugador a qui ja fa temps que li té l'ull a sobre. El mallorquí, fitxat aquest estiu pel Girona, només ha marcat un gol (i de penal) en mitja volta. Javi López compta amb ell, però la realitat és que el fitxatge d'Ortuño pot anar lligat amb la marxa de Chando. L'adéu no és un fet, però la possibilitat de negociar es manté oberta.