Agostinho Cá és "migcampista diferent" per oriol Alsina dimecres passat .Avui ha estat presentat a Girona el jove migcampista de 20 anys provinent del Barça B. En la seva presentació, el jugador de Guinea-Bissau ha declarat que no va tenir dubtes quan li van comunicar l'interès del Girona en fitxar-lo i que "no s'ho va pensar".

El jugador, que només ha jugat quatre partits amb el filial blaugrana durant l'últim any i mig ha confessat tenir "ganes d'ajudar i de treballar al màxim per l'equip." i ha afegit que " ha tingut molta mala sort en els últims mesos, perquè no he fet altra cosa que encadenar lesions. Però ja estic bé, he treballat molt perquè així sigui."

El tercer reforç en aquest mercat d'hivern ha estat presentat avui i demà està previst que s'entreni sota les ordres del tècnic, Javi López.

Després de les incorporacions del davanter Alfredo Ortuño (cedit pel Granada) i del migcampista Bruno Herrero (provinent del futbol tailandès), el Girona ha lligat l'arribada d'un nou migcentre. Agostinho Cá, de 20 anys, destaca per la seva potència física i és un perfil de futbolista sense presència en l'actual plantilla blanc-i-vermella. La direcció esportiva, encapçalada per Oriol Alsina, tancava ahir unes negociacions que s'han intensificat durant els dos últims dies, pel que el migcampista nascut a Guinea-Bissau però de nacionalitat portuguesa, jugarà a Montilivi fins al final d'aquesta temporada.

Format a les categories inferiors de l'Associaçao Desportiva de Oeiras, va aterrar a l'Sporting de Portugal en la seva etapa com a juvenil, on va acabar d'explotar, encara que sense massa presència al primer equip degut a la seva joventut. L'estiu del 2012, el FC Barcelona va incorporar-lo per fer-lo jugar amb amb el seu equip filial, encara que la seva participació és pot comptar amb els dits d'una mà. Eusebio Sacristán, el seu entrenador a Can Barça, no ha acabat de confiar amb en un futbolista que només ha disputat quatre partits a la Segona Divisió A. Cap d'ells, a més, com a titular. Tampoc l'ha acompanyat la sort; les lesions han colpejat a Cá cada dos per tres, impedint que el migcentre hagi pogut tenir massa continuïtat des que va arribar al Miniestadi.

Aquest últim estiu, el futbolista va ser intervingut d'una ruptura del menisc extern del genoll dret, una lesió que el va obligar a passar per la sala d'operacions i que el va tenir de baixa durant uns tres mesos. Cá, internacional en les categories inferiors de Portugal, va lesionar-se en un partit del Mundial sots-20 que la seva selecció va perdre contra Ghana. Aquest contratemps el va fer encetar la temporada més tard que la resta dels seus companys i, per tant, jugar amb cert desavantatge. Tot i recuperar-se, el seu hàbitat natural ha estat el camp d'entrenament i la banqueta. Fins ara, Cá no ha jugat ni un sol minut de competició, quelcom que busca amb la seva cessió al Girona.

Aquesta incorporació augmenta el nombre de migcampista de la plantilla blanc-i-vermella, que ha anat in crescendo en els darrers dies amb les tres últimes cares noves. Cá i Bruno Herrero són les dues últimes peces per a un mig del camp que també compta amb Jordi Matamala, Pere Pons, Eloi Amagat i David Timor. A tots ells se'ls uneix també la presència de Jandro Castro, que tot i jugar a la mitjapunta també pot exercir com a migcampista. I encara n'hi ha més, ja que Moisés Hurtado, tot i que Javi López prefereix situar-lo com a central, també pot exercir de migcentre. Una posició que no li és gens desconeguda a Richy Álvarez, un defensa que aquesta temporada ha jugat en més d'un partit com a pivot. Amb tot, un overbooking que el club haurà de solucionar en els propers dies.

Es busca un altre davanter

Javi López va parlar ahir davant els mitjans de comunicació. Ho va fer abans que Agostinho Cá fos anuncit com a nou jugador del Girona, pel que va valorar només les dues incorporacions qe el club havia tancat fins llavors. Va fer-ho positivament, desitjant que es pogués concretar en els propes dies l'arribada d'un nou davanter centre, una peça, a tenor seu, indispensable per acabar d'equilibrar el vestidor. "Estem molt contents amb els futbolistes que han arribat. Dins les nostres possibilitats, és per estar-ne satisfet. Crec que ens ?poden ajudar força d'aquí al final de temporada", va expressar l'entrenador barceloní, qui va admetre, tot i això, que faltava "una última empenta" per acabar de trobar a un atacant que completés l'equip.

El vistiplau del vestidor

Richy Álvarez, un dels jugadors que havia assenyalat que qualsevol fitxatge, "sempre que vingués a sumar", era "positiu" pel Girona, va valorar ahir les incorporacions que fins ara ha fet el club. El defensa gallec va destacar la "capacitat golejadora" d'Alfredo Ortuño, un jugador que ha aconseguir deu dianes a Segona B, "quelcom que no és gens fàcil". Igualment, va subratllar també el paper que pot aportar un futbolista experimentat com ho és Bruno Herrero. "Tothom el coneix. És més jove que jo, però tot un veterà. Estic segur que tant ell com Ortuño ens aportaran moltíssim", va dir.