Si no pots guanyar, com a mínim empata. Ho diu la dita. I l'aplaudeix Javi López. Fa un mes que és al capdavant del Girona i encara no coneix la victòria, però aquest 2014 s'ha entossudit a puntuar, jornada rere jornada. Ahir, contra un rival directe com és l'Alabès, va esgarrapar un empat al qual va voler donar molt de valor. No pel resultat en sí, que els deixa allà mateix, sinó pel fet de tenir al seu favor el goal average contra els vitorians i, sobretot, per l'esperit competitiu i de lluita que van evidenciar els seus homes.

"Hem competit i només així es poden treure els partits endavant. La Segona A és molt complicada i s'ha d'esgarrapar com sigui", va destacar Javi López, recordant que en "dues sortides complicades" de manera consecutiva el seu Girona s'ha mostrat "fort" i alhora "molt sòlid". "Hem de funcionar com a equip i així ho hem fet. Sumar sempre és important i molt més si s'aconsegueix fora de casa", va sentenciar.

El barceloní, tot i admetre que al segon temps els gironins van perdre pistonada, va recordar que en els primers 45 minuts el seu equip havia fet "força coses" positives, amb algunes "ocasions" i moltes "centrades a l'àrea". Malgrat la davallada, va felicitar-se pel treball defensiu: "Quan un equip no s'acaba de trobar còmode al damunt del camp, és molt positiu que lluiti i que estigui concentrat fins al final, sense perdre la cara. I així ho hem fet. Probablement, unes setmanes enrere el Girona hauria perdut aquest partit, però no ho hem fet".

Javi López va donar molt de valor als dos empats consecutius, contra el Deportivo de la Corunya i l'Alabès, tots dos a domicili. "En dues sortides no hem perdut i això és molt positiu. Sortim bastant reforçats gràcies a aquests dos resultats. Hem donat molts passos endavant i ara només ens queda millorar en l'aspecte ofensiu". Això només s'aconseguirà si al vestidor "recuperem efectius" i també si "incorporem a més jugadors", va assenyalar. Finalment, tot i reconèixer que "punt a punt no s'avança massa", va recalcar que el Girona ha estat capaç de "sumar en partits compromesos", per la qual cosa només li queda "guanyar a l'Eibar" per "donar un pas de gegant".

Ortuño arriba amb fam

Pràcticament des que va posar els peus a Girona, a mitjan desembre, Javi López ja va demanar, d'una o altra manera, reforços en atac. Els seus desitjos, com a mínim una part, s'han complert amb l'arribada d'Alfredo Ortuño. El davanter, autor de 10 gols aquest any amb La Hoya Lorca (Segona B), és un bon reforç sota el punt de vista del tècnic català, que ahir avalava la seva incorporació: "Ve de fer bastants gols i s'ha destapat aquesta temporada. Té unes condicions molt bones i esperem que ens aporti ?coses. A més, coneix la categoria i no tindrà cap tipus de problema per adaptar-s'hi. Ve amb molta fam i aquesta mena de jugadors també va bé tenir-los".